Haber

Eğitim-Sen Eskişehir Şube Başkanı Faik Alkan: ‘Okullara imam göndermek pedagoji ilkelerine aykırı’

MELTEM KARAKAŞ

Eğitim-Sen Eskişehir Şube Başkanı Faik Alkan, “Din görevlilerinin imam-hatip adı altında manevi danışmanlık hizmeti vermek üzere görevlendirilmesi iç hukuka, pedagojik ilkelere ve Uluslararası Çocuk Hakları Sözleşmesi’ne açıkça aykırıdır. suç işliyor” dedi.

Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Eskişehir Müftülüğü arasında imzalanan protokolle ‘değerler eğitimi’ adı altında tüm okullara imam gönderilmeye başlandı. Protokole tepki gösteren Eğitim-Sen üyeleri, dün akşam Eskişehir Hamamyolu Caddesi üzerindeki Yediler Parkı’nda açıklama yaptı.

Açıklamaya CHP Eskişehir Milletvekilleri Utku Çakırözer, Jale Işık Süllü, İbrahim Arslan ve CHP Eskişehir İl Başkanı Recep Taşel de katıldı.

“EĞİTİM ÇALIŞANLARI VE AİLELERİ İLGİLİ”

Eğitim-Sen Eskişehir Şube Başkanı Faik Alkan şunları söyledi:

“Birkaç gün önce Türkiye’nin gündemine gelen okullara atıf gönderme olayı aslında Eskişehir’deki eğitim çalışanları ve velileri endişelendirmişti. iç hukuka, pedagoji ilkelerine ve uluslararası çocuk hakları sözleşmesine açıkça aykırıdır. Burada bu protokolü imzalayanlara da, “Okullarda uygulanmasına izin veren okul yönetimlerine de sesleniyoruz. Velilerin imzası ve isteği olmadan hiçbir kuralda çocuklarımızı bu faaliyetlere dahil edemezsiniz diyoruz. Açıkçası, eğer bir suç işlemekten suçluysanız. Eğitimci olmayan bu kişiler aldıkları eğitimle çocukların ruhsal durumlarında ve kişilik yapılarında bozulmalara neden olacaklardır ve irşadla bağdaşmayan sonuçları şüphesiz orta düzeydedir.

“MİLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BU PROTOKOLÜ İPTAL ETMEK ZORUNDADIR”

“OKULLARI KORUYORUZ. ÇOCUKLARINIZ VAR”

Bu ideolojik yaklaşımları bu şehirde kabul etmiyoruz. Burada değindiğimiz sohbetin diğer kısmı ise okullarda birden fazla seçmeli ders varken zorunlu din dersi oluyor ve okulda din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenleri var, bir kısmı bizim üyemiz. Şu soruyu sorarlar; Milli Eğitim Müdürü bize güvenmiyor mu şu anda okullara vaiz ve imam gönderiyorlar? Ayrıca siyasi iklimin yol açtığı kutuplaşmanın okullara da ulaştığını net bir şekilde söylüyoruz. Bugün okullara giden imamlar toplumun sınırlarına dokunuyor. Biz Eğitim-Sen olarak Eskişehir halkına bir kez daha sesleniyoruz, okullara sahip çıkıyoruz diyoruz. Siz de çocuklarınıza sahip çıkın.”

Kaynak: ANKA / Eğitim

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu