Haber

Beşiktaş, Konyaspor ile 3-3 berabere kalarak ligi 3. sırada tamamladı.

SporToto Üstün Lig’in son haftasında Vodafone Park’ta Arabam.com Konyaspor ile 3-3 berabere kalan Beşiktaş, ligi 3. sırada tamamladı.

Gedson Fernandes ve Jackson Muleka’nın golleriyle 2-1 öne geçen siyah-beyazlılar karşısında ilk yarının son dakikasında Oğulcan Ülgün’ün golüyle ilk yarı ev sahibi takımın 2-1 üstünlüğü ile sona erdi. 47. dakikada Mahir Emreli’nin attığı gollerle -0 ve 51. dakikada Konyaspor, Pozuelo’nun golleriyle 3-2 öne geçti. Beşiktaş’ı berabere kılan golü 62. dakikada Tayfur Bingöl kaydetti.

Beşiktaş bu sonucun ardından sezonu 78 puanla 3. sırada tamamladı. Siyah-beyazlılar, çıktığı 36 maçta 23 galibiyet, 9 beraberlik ve 4 mağlubiyet aldı.

Güneş zamanında en çok gol yedi

Konyaspor ile 3-3 berabere kalan Beşiktaş, bu sezon dönemin 12. haftasında göreve gelen Şenol Güneş’in görev süresi boyunca ilk kez bir maçta 3 gol gördü.

Güneşli dönemde en çok gol yedikleri maçlarda kalesinde 2 gol bulan siyah-beyazlılar, BirikimKredi Ümraniyespor ve Kasımpaşa’yı 5-2’lik skorla mağlup ederken, Fenerbahçe’yi de 4-2 mağlup ederken, 2- mağlup oldu. Galatasaray’a karşı 1.

Güneş öncesi devrede Corendon Alanyaspor ile 3-3 berabere kalan Beşiktaş, rakibinin attığı 3 gole de engel olamadı.

Gedson Fernandes gol atmaya devam ediyor

Beşiktaş’ta son haftaların golcüleri arasında yer alan Gedson Fernandes, Konyaspor’u boş geçmedi.

Beşiktaş’ı 6. dakikada bulduğu golle 1-0 öne geçiren Portekizli oyuncu, Adana Demirspor ve Kasımpaşa maçlarının ardından Konyaspor’da ağları sallayarak 3 hafta üst üste gol sevinci yaşadı.

Gedson Fernandes böylece kariyerinde ilk kez üst üste 3 gol atmayı başardı.

Siyah beyazlıların 4-1 kazandığı Adana Demirspor maçında takımını 2-1 öne geçiren golü atan Beşiktaşlı oyuncu, Kasımpaşa ve Konyaspor maçlarında Beşiktaş’a 1-0 üstünlük sağlayan golleri kaydetti.

Atiba ile gol sevinci kutlanıyor

Beşiktaşlı futbolcular, Konyaspor maçının ardından 10 yıllık Beşiktaş kariyerine son verecek olan Atiba Hutchinson ile Gedson Fernandes’in attığı ilk golün sevincini yaşadı.

Golün ardından Beşiktaş yedek kulübesine koşan siyah-beyazlılar, Atiba’ya sarılarak golü tebrik etti.

Muleka 30 hafta sonra hedefe ulaştı

Siyah-Beyazlılar’ı 2-0 öne geçiren golün sahibi Jackson Muleka, 30. haftanın ardından gol sevinci yaşadı.

Sezonun ilk haftalarında VavaCars Fatih Karagümrük, Demir Küme Sivasspor ve MKE Ankaragücü maçlarında üst üste 4 gol atan ve ardından suskunluğa düşen Muleka, siyah beyazlı takımdaki 5. golünü 19. dakikada kaydettiği golle kaydetti. 41. dakika

Mehmet Büyükekşi’ye tepki

Beşiktaş taraftarları, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi’ye tepki gösterdi.

TFF Başkanı Büyükekşi’nin geçtiğimiz günlerde bir televizyon kanalında yaptığı açıklamalara siyah beyazlılar sosyal medyadan tepki gösterdi.

Sezon boyunca Büyükekşi ve Beşiktaş Kulüp yönetimi zaman zaman birbirlerine yönelik sert açıklamalarla gündeme geldi.

Tayfur Bingöl’den kritik gol

Beşiktaş’ta ilk golünü Kasımpaşa maçında bulan Tayfur Bingöl, siyah beyazlılarda ikinci golünü ise Konyaspor karşısında kaydetti.

60. dakikada Muleka’nın yerine oyuna dahil olan siyah beyazlı oyuncu, 2 dakika sonra attığı golle Beşiktaş’ı 3-2’lik mağlubiyetten 3-3’lük beraberliğe taşıdı.

Konyaspor 10 oyuncu kaldı

Konyaspor’un ilk golünü atan Oğulcan Ülgün, 5 dakikada 2 sarı kartla oyundan ihraç edildi.

61. dakikada gördüğü sarı kart ve 65. dakikada Gedson Fernandes’e yaptığı müdahalenin ardından hakem Ümit Öztürk, Konyasporlu oyuncuya ikinci sarı kartı ve ardından kırmızı kartı gösterdi.

Cenk Tosun sedyeyle çıktı

Karşılaşmanın uzatma dakikalarında sakatlanan Cenk Tosun, sahadan sedyeyle ayrıldı.

Golcü, 90+2. 2. dakikada yerine Kerem Atakan Kesgin oyuna girdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu