Haber

Eskişehir Emek ve Demokrasi Platformu Tecridin Kaldırılmasını İstedi

MELTEM KARAKAŞ

Eskişehir Emek ve Demokrasi Platformu, platform temsilcileri Müslüm Koyun ve Sude Çağlar üzerindeki tecridin kaldırılmasını talep etti. Platform, “Kim ve ne amaçla olursa olsun hak ihlallerine karşı mücadele etmeye devam ediyoruz.

Eskişehir Emek ve Demokrasi Platformu bugün Ulus Anıtı’nda cezaevindeki tutuklularla ilgili açıklama yaptı. Platform adına konuşan Simay Ada Kart şunları söyledi:

“AKBELEN’DE DİRENENLERE SELAMLARIMIZI İLETİYORUZ”

“AKP iktidarı insanlığa, doğaya ve canlılara karşı suç işlemeye devam ediyor. Hukuksuz ve hukuksuz gözaltılar, tutuklamalar, çevre ve doğa katliamları yaygınlaşıyor. Akbelen’de bölgeye gelen köylülere ve çevrecilere yönelik işkencelere tanık olduk. Limak Holding’in çıkar sağlamak istediği doğa tahribatına karşı AKP himayesinde müdafaa Akbelen’de direnenlere buradan selamlarımızı gönderiyoruz AKP’nin tek adam iktidarına savaş açmaktadır. hür kana sahip olan ve kanını toplumla buluşturmak isteyen herkes, Anayasamızda, maddelerde, evrensel insan hakları belgelerinde hiçbir hak tanımaz, AİHM kararlarını bile uygulamaz, kolluk ve adalet Sistemi çıkar ve tercihlerine göre keyfi kullanıyor.Türkiye’de artık haktan, hukuktan, adaletten bahsetmek mümkün değil.O yüzden özgür gazeteci Merdan Yanardağ tutuklu. Bu nedenle özgürlük siyaseti yürüten Selahattin Demirtaş, AİHM kararlarına rağmen 2016’dan beri cezaevinde. Çünkü insan hakları savunucusu Osman Kavala ve Gezi aktivistleri AİHM kararlarına rağmen tutuklu kalmaya devam ediyor. Bu nedenle Hatay Milletvekili Can Atalay milletvekili yapılmaz; yasal emirleri ihlal etmekten cezaevinde tutuluyor.

“YALITIM ŞARTLARINDA YALNIZ TUTULMAYA DEVAM EDİYOR”

Bu nedenle Eskişehir Emek ve Demokrasi Platformu bileşen temsilcisi Sosyalist Gençlik Meclisleri Federasyonu (SGDF) üyesi ve Anadolu Üniversitesi Gazetecilik Bölümü’nde eğitimine devam eden Müslüm Koyun, 3 Mayıs’tan bu yana cezaevinde. Eskişehir’de açılan Polen Gençlik Kültür Evi’nde gençlerin yolsuzluğa ve teröre karşı nefes alsınlar diye çalışmalarını dahi hata olarak görmeye çalışılan sahte belge eşliğinde Eskişehir H Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunuyor. Ekonomik kriz. İzole ediliyor; insani ve yasal talepler karşılanmamaktadır. Aylardır arkadaşlık isteği kabul edilmiyor. Mektup yazan izleyiciler ‘sakıncalı’ diye reddediliyor. Kitapları ve mektupları cezaevi idaresi tarafından kendisine verilmiyor. Havalandırma hakkı saatlerle sınırlıdır, spor ve sohbet hakkı gasp ediliyor. Eskişehir L Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan Sude Çağlar’ın kaldığı cezaevinde, izleyicileri de keyfi olarak reddediliyor. Yaklaşık iki ay boyunca Sude’ye hiçbir kitap ve yayın verilmedi. Gazeteye erişim bile engellendi. Harfler ayrı ayrı verilmiştir. Tecrit koşullarında tek başına tutulmaya devam ediliyor. Eskişehir Emek ve Demokrasi Platformu olarak haksız, hukuksuz ve haksız uygulamaları siz değerli basın mensuplarımız aracılığıyla kamuoyu ile paylaşmak üzere; Kim ve ne amaçla yapılırsa yapılsın hak ihlallerine karşı mücadele etmeye devam ediyoruz. Baskılar ve tutuklamalar karşısında pes etmeyeceğiz.”

Kaynak: ANKA / Güncel

haberabana.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu