Haber

Filistin’e yürüyen grup, Adana’dan Hatay’a hareket etti

Filistin’e yürüyen grup, bir gece dinlendikleri Adana’dan Hatay’a geçti.

ADANA – ‘Zulme karşı susmak zulümdür’ sloganıyla Filistin’e destek vermek için Kayseri’den yaya olarak yola çıkan 3’ü çocuk, 4’ü kadın 27 kişi, 7 gün sonra Adana’ya ulaştı. Grup buradan Hatay’a doğru yola çıktı.

Kayseri Filistin ile Dayanışma Platformu üyeleri, ‘Zulme sessiz kalmak zulümdür’ sloganıyla Filistin’e destek vermek için 8 gün önce Kayseri’den yola çıktı. Dün Adana’ya gelen grup, burada bir gece dinlendikten sonra sabah saatlerinde yola çıktı. Platform üyeleri takviye olarak yaklaşık 1.200 kilometre yürüyerek Kudüs’e ulaşmak istiyor.

Kayseri-Niğde-Adana-İskenderun güzergahındaki Cilvegözü Sınır Kapısı’nı geçerek önce Filistin’e, ardından Kudüs’e yürüyen 3’ü çocuk, 4’ü kadın 27 kişi, sabah saatlerinde yeniden Adana’da yürüyüşe başladı. Grup adına Ulu Cami önünde konuşan Cafer Haluk Elgin, “Bilmeliyiz ki İsrail, vaat edilen toprak hayaliyle Türkiye’yi işgal edene kadar durmayacaktır. Bu Siyonist aşiret, kukla Biden’ı rehin almıştır. Arkalarında derin Amerikan yani İsrail lobisi var.” “Savaş hatası nedeniyle yüzlerce yaptırıma rağmen terörist İsrail’e hiçbir yaptırım uygulanmadı. Bu durum onun saldırganlığını ve savaş hukukuna uymayan katliamlarını artırdı. İsrail gücünü anlıyor. Bir gün ona da cevap verilecek. anlayacağı bir dil” dedi.

Basın açıklamasının ardından grup Hatay’a doğru yola çıktı.

yenice-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu