Haber

Çaycuma’da Boşanma Sırasında Eşini Öldüren Kişiye Ağırlaştırılmış Müebbet Hapis İstendi

Birlikte görüntülendiği sevgilisi olduğu iddia edilen Yaşar Esen’i (35), boşanma aşamasında olan eşi NK’nin (39) bulunduğu evde 8 bıçakla vurarak öldüren Mustafa Köse, ZONGULDAK’ın Çaycuma ilçesinde, 2 oğlu ve oğlunun arkadaşını ‘kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Hapis cezası istendi. DNA raporunda, iddianamede savunmasında olay yerinde olmadığını belirten Mustafa Köse’nin giydiği pantolondaki kan izlerinin Yaşar Esen’e ait olduğu ortaya çıktı.

Olay, geçen yıl 3 Nisan’da Çaycuma ilçesine bağlı Ahatlı köyünde meydana geldi. Karabük’te yaşayan NK, Çaycuma ilçesinin Ahatlı köyündeki kardeşinin evine geldi. NK, 10 gün sonra burada sevgilisi olduğu iddia edilen Yaşar Esen ile tanıştı. Durumu öğrenen NK’nin boşanmak üzere olan eşi Mustafa Köse, oğulları Umut Köse (20), ST (16) ve oğlunun arkadaşı Umut Çelen (19) ile gece saatlerinde köye geldi. NK, 11 yaşındaki kızı ve Yaşar Esen’in bulunduğu eve 4 kişi camı kırarak girdi. Burada grup, Esen’e bıçak ve sopalarla saldırdı. Esen 8 yerinden bıçaklanırken, 4 şüpheli ise kaçtı. Ambulansla Çaycuma Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Yaşar Esen kurtarılamadı. Şüpheliler, suç aletleriyle şehir dışına kaçmaya çalışırken yakalandı. Mustafa ile oğlu Umut Köse ve arkadaşı Umut Çelen tutuklanırken, annesinin kızlık soyadı NK olan ST isimli diğer oğlu ise gözetim altında serbest bırakıldı.

‘SİZ BAKIN, BEN SİZİNLE BAKACAĞIM’ DEMİŞTİ

Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili soruşturmasını tamamlayarak iddianame hazırladı. İddianamedeki sanıklardan Umut Çelen’in ifadesinde, “Mustafa Köse, oğlu Umut’u aradı ve ‘Toplayabildiğiniz kadar adam toplayın’ dedi. Bizi aldı, yola çıktık. Mustafa, ‘NK’ dedi. “Başka bir adamla yatıyorum. Bu bir namus meselesidir.” diyerek paspasın altından 3-4 bıçak çıkarıp ona vermek istedim. Alamadım. Eve geldiğimizde Yaşar Esen’i uygunsuz bir şekilde koltukta gördük. Önce Mustafa, sonra Umut, ben ve ST pencereden içeri girdik. Mustafa olay yerinden kaçarken Umut’a, ‘Yaşar’ı ben bıçakladım. Sen sorumluluğu al, ben de sana vereceğim’ dedi. Bakalım” dedi. “Kabul etmediler.”

BİLGİSİ OLMADIĞINI İDDİA ETTİ

İddianamede sanıklardan Mustafa Köse’nin ifadelerine de yer verildi. Köse suçlamaları reddederek, “Olay hakkında hiçbir bilgim yok. Eve giderken polis beni durdurduğunda öğrendim. Yaşar Esen’i kimin, neden öldürdüğünü bilmiyorum. Kesilen bıçakları bilmiyorum. arabamda buldum.”

İddianamede, DNA testi sonucunda Köse’nin giydiği pantolondaki kan izlerinin Yaşar Esen’e ait olduğunun ortaya çıktığı, şüphelinin ifadelerinin hatadan kurtulmaya yönelik olduğu değerlendirildiği belirtildi.

Cinayeti babasının işlediğini iddia eden Umut Köse, şunları söyledi: “Eve girdiğimde babam yatak odasının kapısını kırıp odaya girdi. Önce Yaşar bıçak çekti. Yaşar bize küfredince sinirlenip vurdum. ST, Yaşar’ı bacağından bıçakladı. Umut Çelen ise küçük masayla kafasına vurdu.” “Beni vurdu. Yaşar yere düştü, babam da onun üzerine çıkıp onu bıçakladı” dedi.

ST ise Yaşar Esen’i bıçaklamadığını, kimin, nasıl vurduğunu görmediğini söyleyerek suçlamaları reddetti.

‘AĞRI KESİCİ’ ÇUBUK

İddianamede, olay yeri incelemesi sırasında yatak odasından kanlı bıçak ve ‘ağ kesici’ yazan kanlı sopanın ele geçirildiği, diğer bıçakların ise Mustafa Köse’nin arabasında bulunduğu belirtildi. Ayrıca kırık cam parçalarında Umut Çelen’in parmak izlerinin olduğu belirlendi.

ORTAK BİR AMAÇ İÇİN HAREKETE GEÇTİLER

İddianamede, “Mustafa Köse’nin uzun süredir ayrı kaldığı eşi NK’nin, namusunun lekelendiği düşüncesiyle Yaşar Esen ile aynı konutta kaldığını öğrenen Umut Köse’nin” ifadeleri yer aldı. Umut Çelen ve ST ile birlikte köye gittiler ve ne kadar ortak bir amaç için yola çıktıklarının farkındaydılar.” Bu duruma hiç itiraz etmeden ya da pes etme fırsatı bulduklarında konuta girdiklerini belirterek, birlikte hareket ederek yatak odasının kapısını birlikte kırdıkları iddia edildi. Zonguldak 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde kabul edilen iddianameyle, sanıklar hakkında ‘kasten adam öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle dava açıldı. Sanıklar önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu