Haber

Hayatı bölücüydü! Akşener’in yeni hedefi CHP

  •     Haber7-Özel

Terör örgütünün siyasi kanadı da dahil olmak üzere büyük umutlarla kurulan 7’li masada 14 ve 28 Mayıs yenilgilerinin ardından ortalık karıştı. CHP lideri Kemal KılıçdaroğluVe İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ‘nin koltukları tartışma konusu olurken, Akşener’in eski danışmanından çarpıcı açıklamalar geldi. Akşener’in seçimi kaybeden eski danışmanının iddiaları Akşenernin ana muhalefet partisi olma hedefini bir kez daha göstermiştir.

CHP TASARLAMAYA ÇALIŞACAK

İYİ Parti’den istifa ederek AK PartiTaşınan Meral Akşener’in eski danışmanı Dr. Hasan Sami Özvarinli, Akşener, önümüzdeki dönem için dikkat çekici açıklamalarda bulundu. Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Özvarinli, Akşener’in CHP’yi dizayn etmeye çalıştığını söyledi. Akşener’in Buğra KavuncuVe Ekrem İmamoğluüzerinden Cumhuriyet Halk Partisi’ni tasarlamaya çalışacağını iddia eden Özvarinli “Ekrem İmamoğlu’nun Meral Akşener’in kırmızı çizgisi olduğuna defalarca şahit oldum. Ekrem İmamoğlu’nu CHP Genel Başkanı yapmak için mücadele edecek”sözlerini söyledi.

AYIRICILIKLA HAYATA GEÇTİ

Özvarinli’nin açıklamalarının ardından akıllara Akşener’in bugüne kadarki siyasi sicili geldi. Akşener, siyasi hayatı boyunca birçok ayrılıkçı eyleme imza attı. 1990’larda Tansu Çiller’in DYP’sinde ikilem yaratan Akşener, “Refah-Vatan koalisyonunu bozdum” itiraf etmişti. AK Parti’nin kuruluş aşamasındaki müzakerelere katılarak ayrılan Akşener, MHP’li Türkiye’yi bölmek için yola çıktı, başaramayınca MHP’den ihraç edildi. Akşener’in CHP’yi bölmek ve ana muhalefet partisi olmak için bugün bile teke tek harekete geçtiği iddia ediliyor.

İşte Akşener’in ayrılıkçı geçmişi;

DYP’nin kafasını karıştırmaya çalıştı

1990’larda siyasi hayata giriş Meral Akşener, 1995’te Tansu ÇillerTürkiye Büyük Millet Meclisi’ne DYP’den milletvekili olarak girdi. 1996 ve 1997merhumun yılları arasında Necmettin ErbakanA.Ş.’nin kurduğu koalisyon hükümetinde İçişleri Bakanı olarak görev yapan Akşener, partide ikilik yaratmaya çalışınca kısa bir süre sonra partiden ayrılmak zorunda kaldı.

‘WELLNESS-Vatan Koalisyonunu YOK ETTİM’

Akşener’in ayrılıkçılığı, 25 yıl sonra vizyona giren bir programın ara reklamlarında bir kez daha ortaya çıktı. 1997’de Mehmet Ali Birandtarafından sunulan 32. Gün programında yayın öncesi konuşması yer alan Akşener. Refah Partisi-Vatan Partisi tarafından kurulan koalisyon hükümetini nasıl böldüğünü itiraf etti. Akşener, yıllar sonra yayınlanan o videoda “Refah-Vatan koalisyonunu yıktım, kadınlarla yıktım”dedi.

ÖNCE AK PARTİ’YE GEL SONRA VERDİ

Tansu Çilleröğrencisi olduğunu söylediğinde ona sadık kalamayan Akşener, yıl 2000Şubatta UZANMAK ile temas kurdu. Çıkış yolu olarak bu kez umduğunu bulamayan Akşener kuruluş aşamasındadır. AK Parti yöneldi. AK Parti ile kadro toplantısı yapan Akşener, şunları söyledi: Recep Tayyip Erdoğanile anlaşmazlıklar nedeniyle partiye katılmaktan vazgeçti.

MHP’Yİ BÖLME GİRİŞİMİ

siyasi hayatı Milliyetçi Hareket Partisi’içinde devam etmeye karar verdi Meral Akşener, 2007yılında milletvekili seçilmiştir. MHP lideri Devlet BahçeliSiyasi işler alanında başdanışmanlık yaptı. MHP’liTürkiye’de rahat duramayan Akşener, 2015 seçimlerinden sonra Bahçeli’ye bayrak açtı. MHP’liTürkiye’yi bölmeye çalışan Akşener başarısız oldu. 8 Eylül 2016Açık MHP’li dan ihraç edildi. Daha sonra ÂLÂ Partisi’ni kurarak kendisini genel başkan ilan etti.

KAYNAK: HABER7

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu