Yaşam

İftar menüleri 2024: 13. Gün İftar Menüsü

Ramazan ayının 13. gün iftar menüsünden herkese sevgiler!

Ramazanın neredeyse yarısına geldik sayılır. Her iftar sofrasında olduğu gibi bugün de “iftara ne pişirsem” derdinize ortak olmak için bir menü hazırladık. Gerek arkadaşlarımızı gerekse ailemizi ağırlayacağımız iftar sofralarını hazırlamaya hiç durmadan devam ediyoruz.

O zaman malzemeleri hazırlayın işte 13. gün iftar menüsü…

13. GÜN İFTAR MENÜSÜ

  • Haluçka çorbası,
  • Zeytinyağlı enginar,
  • Arpa şehriye pilavı,
  • Kereviz salatası,
  • Künefe

HALUÇKA ÇORBASI



13. gün iftar menüsünde başlangıç olarak Samsun’a gidiyoruz. Samsun yöresine ait hamur ve tavuk etiyle yapılan, nohutlu da oldukça doyurucu olan haluçka çorbasını hazırlıyoruz. Menüdeki diğer lezzetli yemeklerden de yemek için haluçka çorbasını bir tabaktan fazla içmemeye özen gösterin.

İftar sofranıza farklılık katacak: Haluçka çorbası tarifi

ZEYTİNYAĞLI ENGİNAR



Klasik enginar yemeğinden farklı olarak yapılan, zeytinyağlı enginar yemeği sebze sever herkesi mutlu edecek. Hazırlaması o kadar kolay olan bu tarif iftar sofralarında favoriniz olacak.

Sofralarınıza bahar gelecek: Zeytinyağlı enginar tarifi

ARPA ŞEHRİYE PİLAVI



Klasik pirinç ve bulgur pilavının yerine alternatif olarak yapılabilecek en basit seçenek arpa şehriye pilavıdır. Kolayca hazırlanan arpa şehriye pilavı 10 dakika da pişecek ve iftar sofrasında yerini alacak.

Tam ölçülü: Arpa şehriye pilavı tarifi

KEREVİZ SALATASI



Kerevizin oldukça sağlıklı ve yüksek lif içeren bir besin olmasına rağmen çoğu kişi yemeğine mesafeli durur. Ancak kereviz salatası, 7’den 70’e herkesin severek yiyebileceği bir mezedir. 13. gün iftar menüsüne arpa şehriye pilavının yanına yakışacak bu mezeyi mutlaka denemelisiniz.

Deneyenler bir daha vazgeçemeyecek: Kereviz salatası tarifi

KÜNEFE



Dışarıda özellikçe kebapçılarda yemek yediğinizde akla gelen ilk tatlı tabi ki künefe! Peki, illa künefe yemek için dışarı mı çıkmak gerekiyor? Tabi ki hayır. 13. gün iftar menüsünde kapanışa yakışır oldukça kolay ve pratik bir künefe tarifiyle karşınızdayız.

Kebapçıları aratmayacak: Künefe tarifi

Farklı bir menü alternatifi için:

Şimdiden afiyet olsun!

14. gün iftar menüsü için aşağıdaki linke tıklayın;

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
- -
Başa dön tuşu