Yaşam

Amazon’un İlk Otonom Taksisi Yola Çıktı

Dünyanın en büyük e-ticaret platformlarından biri Amazon yakın zamanda yepyeni bir sektöre girmeye hazırlanıyor. Çünkü Amazon’un sürücüsüz araç şirketi Zoox küçük otonom taksilerini ABD’nin bazı bölgelerindeki yollarda test etmeye başladı. Halka açık alanlarda test edilen otonom taksi, şu anda oldukça iyi sonuçlar verdi.

Maksimum 65 km / s hıza sahip otonom taksi her zaman çalışmıyor. sadece cumartesi ve pazar gündüz Kullanılabilecek otonom taksiler, olumsuz hava koşullarında kullanılamayacak. ABD makamlarından onay aldıklarını açıklayan Zoox yetkilileri, otonom taksinin belirli bir rotadaOnlarca kez yolcu taşıdığının altını çizdiler.

Amazon’un tamamen otonom taksisi tek bir kazaya karışmadı

Zoox’un sürücüsüz taksisinde herhangi bir direksiyon veya pedal bulunmuyor. Araç şu anda belirli bir noktadan başka bir belirli noktaya seyahat ediyor. otomatik olarak gidebilir . Evet, şimdilik şehir içi otobüs gibi hizmet veriyor… Zoox’un kurucuları arasında yer alan Jesse Levinson tarafından yapılan açıklamalarda, garip tasarlanmış taksinin test sürecinde bir fark yok. sorun yaşamadımÇevredeki diğer araç ve yaya trafiğine rağmen tek bir kazaya dahi sebep olmadığı belirtildi.

Zoox’un otonom taksisi, sensörlerle donatılmış bir araç. Bu içerikte; araç ve yaya trafiği anında kontrol edildi ve Zoox buna göre hareket ediyor. Şunu da belirtmeden geçmeyelim: Zoox artık kendi geliştirdiği otonom aracını kullanmaya başlamış olsa da şirketin aynı sensörlere sahip aracı. toyota dağcı de kullanıyor. Zoox, özünde ‘dönüştürülmüş binek otomobil’ olan araçlar yerine sıfırdan geliştirilen ve üretilen araçların tam otonom olarak kullanılmasını hedefliyor.

Zoox’un yeteneklerini gösteren kısa bir tanıtım videosu

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu