Teknoloji

iPhone 14’ün uydu üzerinden Acil SOS özelliği bir kez daha hayat kurtarıyor

Geçen sonbaharda iPhone 14Apple’ın bugüne kadar yayınladığı en önemli özelliklerden birini tanıttı: Uydu üzerinden Acil SOS . Bu özellik, hücresel bağlantınız yoksa uydu yardımıyla mesaj göndermenizi veya arama yapmanızı sağlar.

Bu özellik Kasım 2022’den beri mevcuttur ve o zamandan beri insanların hayatlarının nasıl kurtarılacağı konusunda Birçok olay duyduk. Yerel haber kaynağı KUTV tarafından paylaşılan bir olay, üç üniversite öğrencisinin Utah, Emery County’de yürüyüş yaparken bir kanyonda nasıl mahsur kaldıklarını anlatıyor.

öğrencilerden Jeremy MumfordŞiddetli yağmur altında mahsur kaldıkları kanyonda geçirdikleri saatler” Hipotermik şoka girdim, paniğe kapılıp donmaya başladım ve arkadaşlarım beni görünce çok endişelendiler.”diyor.

Mahsur kalan öğrenciler, yardım istemek için iPhone 14 telefonlarının uydu özelliğini kullanmaya çalıştı. Kanyonda bulundukları yerin üzerinden 20 dakikada bir uydu geçtiğini fark eden öğrenciler, telefonlarını kaldırarak 911’e mesaj göndermekBir sinyal almaya çalıştılar ve bunda başarılı oldular.

iPhone 14 Satellite’ta Acil SOS özelliği ABD, Kanada, Fransa, Almanya, İrlanda, İngiltere, Avusturya, Belçika, İtalya, Lüksemburg, Hollanda ve Portekiz’de mevcuttur. Hizmet ilk 2 yıl ücretsizApple, Acil Durumda Uydu Üzerinden SOS özelliği için fiyat beklentisini daha sonraki bir tarihte açıklayacak.

haber-mudanya.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu