İş

İşadamı İsrail’le Ticari İlişkilerini Bitirdi

İş adamı Eren Barış Eke, İsrail’in Gazze’deki hastaneleri ve sivil alanları bombalamasına tepki olarak bir açıklama yaptı: “İsrail’in işlediği savaş suçları ve sivil katliamları nedeniyle İsrailli Hadera firmasıyla ticari ilişkilerimizi sonlandırdık.”

İş adamı Eren Barış Eke, İsrail’in Gazze’deki hastaneleri ve sivil alanları bombalayarak çoğunluğu kadın, çocuk ve yaşlı yüzlerce sivili öldürmesine karşı ekonomik yaptırım kararı aldığını açıkladı.

10 yılı aşkın süredir kağıt ve matbaa sektöründe faaliyet gösteren işadamı Eren Barış Eke, sahibi olduğu ve 3 yılı aşkın süredir uluslararası kağıt ihracat ve ithalatı alanında faaliyet gösteren Arkhe Kağıt’ın İzmir’de olduğunu söyledi. İsrailli Hadera firmasıyla milyon dolarlık iş hacmini aştı. bağlarını ve anlaşmalarını sonlandırdığını duyurdu.

İsrail’in Filistin’e yönelik insanlık dışı saldırılarına yaptırım ve boykot uygulama kararı aldığını açıklayan Eren Barış Eke, “İsrail’in işlediği savaş suçları ve sivil katliamları nedeniyle İsrailli Hadera firmasıyla ticari ilişkilerimizi sonlandırdık.” Eke’nin açıklaması şu şekilde:

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Yurtta sulh, cihanda sulh’ anlayışının temsilcileri olarak, hem yıllardır zulme uğrayan Filistin halkıyla dayanışma göstermeli, hem de savaşa karşı barışı savunmalıyız. Sivillere yönelik saldırılar kabul edilemez. Bu savaş durmalı, barış için gerçek bir adım atmalıyız…

Bireysel ve küçük ölçekli satın alma boykotlarının bir etkisi olduğunu düşünmüyorum. Gerçekten de İsrail ve ilgili ekonomik aktörlerle ticari bağları olan iş insanları ve büyük şirketlerin harekete geçmesi, İsrail’e ekonomik yaptırım ve boykot uygulaması gerekiyor. Elbette İsrailli şirketlerle iş hacmimiz diğer büyük ekonomik aktörlere göre küçük ama umarım bir sembol ve örnek oluştururuz ve daha etkili iş insanları ve kurumlar da bizi örnek alarak etkin bir konuma gelmemizde destek olurlar. “Cesaret göstererek, hem ticari hem de siyasi risk alarak adından söz ettirdik. Bu cesareti İsrail’le güçlü ve geniş ekonomik bağları olan öznelerden beklediğimizi paylaşmak isterim.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu