Haber

İskenderunlu Mahallesi Muhtarı Kemal Kılıçdaroğlu: “Halkımız perişan durumda, dışarıda kalıyor. Ocağımız yok, odunumuz yok”

Hatay’ın İskenderun ilçesine bağlı Numune Mahallesi Muhtarı Ethem Ayşeki, CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na, “Halkımız perişan, dışarıda kaldı. Odunumuz yok, sobamız yok. Perişan haldeyiz.” Acilen çadır ve konteynırlara ihtiyacımız var Sayın Başkan.” Kılıçdaroğlu ve beraberindeki İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ayşeki’ye yardım için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

Kahramanmaraş’ta iki depremle sarsılan Hatay’da CHP Payas İlçe Başkanı İlter Tellioğlu da hayatını kaybetti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Küme Başkan Yardımcıları Engin Altay ve Engin Özkoç, CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Genel Başkan Yardımcıları Seyit Torun, Muharrem Erkek ve Gülizar Biçer Karaca, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İzmir Büyükşehir Belediyesi Lider Tunç Soyer, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, merhum Tellioğlu’nun Dörtyol ilçesindeki baba evine taziyelerde bulundu. Bugün. kurmak.

DUYGU TELLİOĞLU: EŞİMİN ADI HATAY’DAKİ PARKA VERİLMELİ

Eşi İlter Tellioğlu’nun sömestr tatilinde deprem nedeniyle 2 çocuğuyla gittiği Malatya’da yakalandığını belirten His Tellioğlu, gözyaşlarına boğuldu. Kılıçdaroğlu, “Allah sabır versin. Türkiye’nin her yeri kanıyor. Neye ihtiyacınız varsa çekinmeden haber verin. Biz çok büyük ve güzel bir aileyiz. Acıyı paylaşmak lazım” diyerek kederli aileye taziyelerini iletti.

Duygu Tellioğlu, Hatay merkezde yapımı tamamlanan parka vefat eden eşinin adının verilmesini istedi. Kılıçdaroğlu, yardımcılarına ailenin talebini Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’a iletmeleri talimatını verdi. Duygu Tellioğlu, eşinin İstanbul’a gelip İmamoğlu ile tanışmayı çok istediğini sözlerine ekledi.

ETHEM AYSEKİ: BİZE OLMADI AMA HALKIMIZA OLDU

Dörtyol’dan İskenderun’a geçen heyet, vatandaşlar tarafından gözyaşları içinde karşılandı. Depremzedeler, Kılıçdaroğlu’na yaşadıkları sorunları ve ihtiyaçlarını anlattı. Numune Mahallesi muhtarı olduğunu söyleyen depremzede Ethem Ayseki, Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu’na, “Mahallelerimiz gerçekten zor durumda. Kıymetli milletvekilim (CHP İstanbul Milletvekili Gökan Zeybek) ile çok gezdik. kız kardeş. Ben bile 15 dakika sonra enkazdan çıktım. Allah’a şükür bize değil, halkıma bir şey olmadı. Acil olarak çadır ve konteynırlara ihtiyacım var Sayın Başkan” dedi.

İmamoğlu vatandaşa, “Allah yardımcımız olsun. Kolay değil. Bugün merkezde değerlendirmeler yapacağız, yarın burada olacağız. Ne dediklerini duydum.” İmamoğlu, bölgede karşılaştığı İspanyol arama kurtarma ekibine de teşekkürlerini iletti.

Kılıçdaroğlu ve beraberindeki heyet, daha sonra MYK toplantısını yapmak üzere Hatay’a hareket etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu