Haber

İsrail-Filistin savaşı: Rusya’dan Hamas’tan son dakika açıklaması: Söz verdiler!

İsrail-Filistin savaşıyla ilgili son dakika haberleri:Hamas’ın başlattığı İsrail “Aksa Tufanı” Operasyonun ardından Filistin’deki katliam devam ediyor. Rusya, Hamas’ın 8 Rus rehinenin serbest bırakılması yönündeki taleplerine yanıt vereceğine söz verdiğini duyurdu.

İşte İsrail-Filistin savaşında dakika dakika yaşanan gelişmeler:

21.04:İsrail Savunma Bakanı Gallant, İsrail ordusunun Gazze Şeridi’ne girdiğini belirterek şunları söyledi: “Bu kısa bir savaş olmayacak. Bireysel olarak ve liderler olarak muazzam bir güce ihtiyacımız olacak. Bu, evimiz için bir savaş. Başka seçenek yok; ya biz ya onlar.”söz konusu.

21.02: İsrail Savunma Bakanı: Askerlerimiz şu anda Gazze sınırları dışında ve içinde karada, denizde ve havada savaşıyor

RUSYA’DAN HAMAS AÇIKLAMASI: SÖZ VERDLER!

20.47:Rusya Dışişleri Bakanlığı, Hamas temsilcilerinin Rus vatandaşlığına sahip 8 tutuklunun serbest bırakılması yönündeki taleplerine yanıt vereceğine söz verdiğini duyurdu.

20.26:İsrail Başbakanı Netanyahu: Gazze’deki rehinelerin serbest bırakılması için tüm seçenekleri kullanacağız.

EBU UBEDA’DAN İSRAİL’E SAVAŞ ÇAĞRISI

19.25:  Hamas’a bağlı İzzeddin El Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde yeni bir açıklama yaptı. Ubeyde, İsrail’in kara savaşı yapmasını beklediklerini söyledi. “Düşmana, hâlâ yeni ölüm türlerini tatmalarını beklediğimizi söylüyorum. Siyonizm’in yenilgi dönemi başladı. Tehditkar kara savaşında düşmanın onlara gücün ve kurtuluşun anlamını öğretmesini bekliyoruz ve biz de onları bekliyoruz. onları yenilgiye uğratacaktır.”söz konusu.

19.23:Hamas’ın Gazze saldırılarına tepki olarak fırlattığı füzeler İsrail’in Holon kentini vurdu.

HAMAS’TAN İSRAİL’E GÜÇ TEKLİFİ

19.14:Kassam Tugayları, İsrail’in, esirlerini serbest bırakması karşılığında hapishanelerdeki tüm Filistinli tutukluları serbest bırakmasını önerdi.

İSRAİL HİZBULLAH’I VURDUĞUNU AÇIKLADI

19.11:İsrail, Lübnan’daki Hizbullah hedeflerini vurduğunu duyurdu.

18.48:İsrail, Türkiye’deki diplomatik temsilcilerini İsrail’e geri çağırdığını duyurdu.

GUTERRES’TEN BİR DAVET DAHA ALINDI

18.35:Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Gurerres, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına ilişkin “insani ateşkes sağlanması” yönünde bir davette daha bulundu.

Guterres, “Gözlerimizin önünde bir insani felaketin yaşandığı Gazze’de, rehinelerin koşulsuz serbest bırakılması ve halkın dramatik ihtiyaçlarını karşılayacak düzeyde yardım sağlanmasıyla derhal insani ateşkes sağlanması çağrımı yineliyorum.”dedi.

“Ortadoğu’da en azından insani bir duraklamanın gerekliliği konusunda artan fikir birliği beni cesaretlendiriyor.”Guterres ayrıca İsrail’in “İnsani hedefleri baltalayan bombalamalarda benzeri görülmemiş bir artış”Buna şaşırdığını ifade etti.

Kassam Tugayları İsrail’e Füze Bombardımanı Başlattı

18.02:Kassam Tugayları ve Kudüs Seriyyeleri konuya ilişkin yazılı bir açıklama yayınladı.

Kassam Tugayları’ndan açıklama “Siyonistlerin sivillere yönelik katliamlarına tepki olarak Aşkalan’ı (Aşkelon) füze bombardımanıyla bombaladık.”ifadeler kullanıldı.

Kudüs Seriyyes’ten yapılan açıklamada, “Gece 01.30’da Gazze sınırı çevresinde askeri araçların toplandığı noktayı ve Gazze sınırındaki Nahal Oz bölgesini havan toplarıyla hedefledik. Ayrıca Biru’nun Sebi’sini de ağır füze bombardımanıyla bombaladık.”ifadelere yer verildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu