Haber

İtalya’da hafta sonu batan göçmen teknesine neden müdahale edilmediği tartışılıyor.

İtalya’nın güneyindeki Crotone kenti açıklarında 26 Şubat’ta düzensiz göçmenlerle birlikte batan tekneye kurtarma operasyonu yapılmamasının gerekçesi ülkede gündem oldu.

Düzensiz göçmenleri taşıyan teknenin batmasının ardından ülkede yaşanan facianın Pazar sabahı yapılan kurtarma operasyonuyla neden önlenemediği tartışılıyor.

La Repubblica gazetesinin haberinde, söz konusu botun Avrupa Birliği (AB) sınır muhafız teşkilatı Frontex’e ait bir devriye uçağı tarafından batmadan saatler önce tespit edildiği ancak İtalyan güvenlik güçlerinin kurtarma operasyonu gerçekleştirmediği belirtildi. .

Adnkronos ajansının haberinde, Cumartesi akşamı saat 22.30 sıralarında Frontex uçağının göçmen botunu tespit ettiği Pazar günü saat 04.10’un ortasında yaklaşık 6 saatlik bir boşluk olduğu belirtildi. Bu süre zarfında göçmenler için yardım.

İtalyan Sahil Güvenlik Komutanlığı kamuoyu tartışmasına ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, Frontex’in Cumartesi akşamı 6 deniz mili hızla seyreden bir tekneyi yeterli biçimde bildirdiğini ve bunun ardından İtalyan Mali Polisi grupları tarafından durdurulması için gerekli prosedürün başlatıldığını kaydetti. bot.

Açıklamada, bir sonraki ihbarın sabah saat 04.30 sıralarında kıyıdan birkaç metre açıkta tehlikede olan bir tekneye ilişkin geldiği ve hızlı bir şekilde kurtarma operasyonuna başlandığı belirtildi.

ANSA ajansına konuşan bir Frontex sözcüsü, Cumartesi günü geç saatlerde söz konusu bölgede çok kalabalık bir tekne tespit ettiklerini ve hızla İtalyan makamlarına bilgi verdiklerini belirterek, “Yaklaşık 200 kişiyi taşıyan tekne kendi kendine hareket ediyordu ve herhangi bir işaret yoktu. İtalyan yetkililer botu durdurmak için iki adım attılar. Devriye botu gönderdiler ancak olumsuz hava ve deniz koşulları nedeniyle limana geri döndüler.” terimleri kullandı.

İçişleri Bakanı Matteo Piantedosi, batan tekne için yürütülen kurtarma çalışmasında gecikme olmadığını savundu.

Crotone Cumhuriyet Savcılığının olayla ilgili açtığı soruşturma sürüyor.

Bu arada Steccato di Cutro açıklarında arama çalışmalarını sürdüren ekiplerin bir erkek cesedi daha bulduğu ve böylece faciada ölü sayısının 64’e yükseldiği bildirildi.

Öte yandan, göçmen karşıtı politikaları tartışmalı olan sağcı koalisyon hükümetinin başbakanı Giorgia Meloni, en son yaşananlardan sonra daha fazla can kaybı olmaması için AB kurumlarına göçmen gemilerinin durdurulması için acilen harekete geçilmesi çağrısında bulundu. trajedi.

Meloni’ye yanıt AB’nin ekonomiden sorumlu Komiseri İtalyan Paolo Gentiloni’den geldi. Gentiloni, “Crotone kıyısında yaşananların bizim için kabul edilemez bir boyutu var. AB’den her zaman bu sorunu çözmesi istenemez.” dedi. söz konusu.

seferihisarhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu