Haber

İsveç’in terörle mücadele şefinden Kur’an yakma olaylarıyla ülkenin imajının değiştiği uyarısı

İsveç’in terörle mücadele şefi Fredrik Hallstrom, başkent Stockholm’de son zamanlarda yaşanan Kur’an-ı Kerim yakma olaylarından sonra ülkenin imajının değiştiği konusunda uyardı.

N WORLD medya kuruluşunun haberine göre Hallstrom, düzenlediği basın toplantısında İsveç’teki Kur’an yakma olaylarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Hallstrom, özellikle sosyal medyada yurt dışındaki imajın dolaşmaya devam edeceğini belirterek, “Bir süre bu imajla yaşamak zorundalar” dedi.

Söz konusu olaylarla birlikte ülke imajının değiştiğine dikkat çeken Hallstrom, güvenlik tehditlerinin bir süre daha yüksek düzeyde kalacağını söyledi.

Kutsal kitap yakma olaylarının ardından Başbakan Ulf Kristersson’un İsveç’in “öncelikli hedef” haline geldiğini söylemesiyle terör tehdidi düzeyi yüksek seviyeye çıkarıldı.

Adalet Bakanı Gunnar Strommer da güvenlik durumunun “çok kötü” olduğu uyarısında bulunarak, ülkenin “öngörülebilir gelecekte bu büyük tehditle yaşayacağını” söyledi.

İsveç’te Kur’an-ı Kerim’e yönelik provokasyonlar

İsveç ve Danimarka’da son dönemde Kur’an-ı Kerim’e yönelik saldırılar daha da şiddetlenirken, bu provokasyonlara izin verilmesi tepkiyle karşılanıyor.

Danimarkalı aşırı sağcı siyasetçi ve Sıkı Yön Partisi lideri Rasmus Paludan, 2022 Paskalya tatilinde İsveç’in Malmö, Norköpin, Jönköping ve başkent Stockholm şehirlerinde Kur’an-ı Kerim yakma provokasyonlarını sürdürdü.

Paludan, 21 Ocak’ta Stockholm’deki Türkiye Büyükelçiliği, 27 Ocak’ta ise Kopenhag’daki Türkiye Büyükelçiliği önünde Kur’an-ı Kerim’i yakmıştı.

Stockholm’de Irak asıllı Salwan Momika, Kurban Bayramı’nın ilk gününe denk gelen 28 Haziran’da polis savunmasında Stockholm Mescidi önünde Kur’an-ı Kerim’i yaktı.

Momika, 20 Temmuz’da Stockholm’deki Irak Büyükelçiliği önünde, 31 Temmuz’da da İsveç Parlamentosu önünde polisi savunmak amacıyla Kur’an-ı Kerim’i ve Irak bayrağını ayaklar altına almıştı.

Saldırılarını artıran Momika, 25, 26, 27 ve 29 Ağustos tarihlerinde de Stockholm’ün çeşitli yerlerinde polis koruması altında Kur’an-ı Kerim yakmaya devam etti.

İran asıllı Bahrami Marjan, 3 Ağustos’ta Stockholm’ün Angbybadet kıyısında polis koruması altında Kur’an-ı Kerim’i yaktı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu