Haber

İzmir’de İlk 3 Ayın Kaza Raporu: 25’i ölümlü olmak üzere 450 Kaza

Radyo Trafik İzmir haber merkezine ulaşan bilgiye göre; Yılın ilk 3 ayında İzmir’de ana yollarda trafiği etkileyen 2 bin 450 trafik kazası meydana geldi. Çevre yollar dışında en çok kaza yaşanan arter ise Akçay Caddesi oldu. Hilal Köprüsü ve DGM Köprüsü ile 2 köprünün ortasında yer alan Mürselpaşa Bulvarı en kara nokta olarak kayıtlara geçti.

RADYO TRAFİK İZMİR ÖZEL HABERLERİ / Radyo Trafik İzmir haber merkezine ve Radyo Trafik Yolda’nın verilerine ulaşan bilgilere göre, İzmir’de 2023 yılının Ocak, Şubat ve Mart aylarının son aylarında meydana gelen 2 bin 450 trafik kazası, Türkiye genelinde ana yollardaki trafiği etkiledi. şehir. Çevre yollar yine en çok kaza yaşanan bölge oldu. Akçay Caddesi’nde ilk çeyrekte 189 kaza meydana gelirken, DGM Köprüsü ile Hilal Köprüsü arasında kalan kısım 59 kaza ile son 3 ayda İzmir’in en karanlık noktası oldu.

25 TRAFİK KAZASI OLDU

Radyo Trafik Karayolunda uygulamasının istatistiklerine göre, Nisan ayına kadar meydana gelen 2 bin 450 kazanın 25’i ölümlü, 330’u yaralı, 2 bin 95’i hasarlı olarak bildirildi. Ölümlü 25 kazadan 7’sinde motosiklet sürücüsü hayatını kaybederken, kazada yine yüz yaralı motosikletçiler oldu. Ölümlü trafik kazalarının 3’ünde yayalar, 3’ünde bisikletliler öldü.

TRAFİK KAZALARININ ARTERLERE GÖRE DAĞILIMI…

Akçay Caddesi, son 3 ayda 2 bin 500’e yakın trafik kazasının görüldüğü arter oldu. Her gün on binlerce aracın geçtiği Akçay Caddesi’nde 189 kaza meydana geldi. Akçay Caddesi’ni 179 kaza ile Anadolu Caddesi, 166 kaza ile Mürselpaşa Bulvarı, 150 kaza ile Ankara Caddesi ve 148 kaza ile Yeşildere Caddesi sıraladı.

KAZALARIN ÇOĞU YOLLARDA OLUYOR

Çevre yolları ve otoyollar, geçen yıl olduğu gibi yılın ilk üç ayında da en çok kaza yaşanan bölgeler oldu. 2022’nin ilk çeyreğinde çevre yol ve otoyollarda bu yıl 249 kazanın meydana geldiği 314 kaza bildirildi. Çevre yolların en karanlık noktası ise 34 kaza ile Bayrak Tünelleri oldu. Pınarbaşı Kavşağı 26, Otoyol Kavşağı ise 22 kaza ile çevre yollarda en fazla kaza yaşanan bölgelerden biri oldu.

TESADÜFİ “SİYAH” NOKTALAR

Haber merkezine ulaşan bilgilere göre Radyo Trafik İzmir de aylık ve yıllık bazda İzmir’de en fazla kazanın meydana geldiği noktaları belirliyor. En çok dikkat edilmesi gereken “kara noktalar” bu yıl da değişmedi. Mürselpaşa Bulvarı’nın Hilal Köprüsü ile DGM Köprüsü’nün ortasındaki kesiminde ilk 3 ayda 59 trafik kazası meydana geldi. DGM Köprüsü’nde 58, Hilal Köprüsü’nde 55 kaza meydana gelirken, yaklaşık 2 kilometrelik bu sınırda 172 olumsuz olay meydana geldi. Ocak, Şubat ve Mart aylarında ESBAŞ Alt Geçidi’nde 51, Gaziemir Alt Geçidi, Tepecik Köprüsü ve Su Kemerleri ortasında 47, Halkapınar Köprüsü’nde 32, Tarihi Su Kemerleri bölgesinde 31 ve EGEMAK Köprüsü’nde 29 trafik kazası meydana geldi.

ZİNCİR VE KÖR NOKTA KAZALARI EN ÇOK NEREDE OLUYOR?

Öte yandan Radyo Trafik haber merkezine son 3 ayda ulaşan kaza bilgilerinden 303’ü zincirleme kaza, 27’si de yaralandı. Özellikle kavşak noktalarında meydana gelen 59 kazanın kör nokta kazası olarak raporlanması dikkat çekti. 76 kaza tek aracın karıştığı kazalar oldu ve bu kazalarda 3 kişi hayatını kaybetti.

Zincirleme trafik kazasının en fazla yaşandığı bölgeler ise arka arkaya 12 kaza ile DGM Köprüsü ve Gaziemir Alt Geçidi oldu. DGM Köprüsü ile Hilal Köprüsü ortasında 11, ESBAŞ Altgeçidi ve Tepecik Köprüsü-Su Kemerleri ortasında 10’ar, Hilal Köprüsü ve Tepecik Köprüsü’nde 9’ar zincirleme trafik kazası meydana geldi.

Kör nokta kazasının en çok meydana geldiği bölge ise Osman Kibar Tüneli çıkışı oldu. İstanbul Caddesi ile Ankara Caddesi’nin kesiştiği noktada 3 aylık sürede 9 kör nokta kazası yaşandı.

YEŞİLLİK CADDESİNE DİKKAT!

Yeşillik Caddesi, yaralanmalı kazaların en çok yaşandığı arter oldu. Kaymakkuyu Kavşağı ve Karabağlar Belediyesi’nde ise yaralanmalı 7 trafik kazası meydana geldi. Öte yandan Ocak, Şubat ve Mart aylarında Örnekköy Kavşağı, Bayraklı Tünelleri ve Çevre Yolu Üzerindeki Tahkimat Viyadüğü’nde 6 yaralanmalı kaza meydana geldi.

Yeşillik Caddesi aynı zamanda motosiklet sürücülerinin en çok kaza yaptığı arter oldu. Karabağlar Belediyesi’nde 5, Kaymakkuyu Kavşağı’nda 4 kazaya motosiklet sürücüleri karıştı.

ARAÇ HATALARI TRAFİK YOĞUNLUĞUNA DA NEDEN OLUR

Son 3 aylık bilgilere göre İzmir’de arterlerde trafiği etkileyen Ocak’ta 800, Şubat’ta 552 ve Mart’ta 798 olmak üzere toplam 2 bin 150 araç arızası meydana geldi. Arızalanan araçların 111’ini belediye otobüsleri oluştururken, belediye otobüsleri ilk 3 ayda 120 trafik kazasına karıştı.

EGM TARAFINDAN KAZA SAYISI 10 BİNİ AŞTI

Öte yandan Karayolunda Radyo Trafik uygulamasında yer alan bilgiler ana yollardaki trafiği etkileyen trafik kazalarını kapsarken, Genel Müdürlük verilerine göre yılın ilk 3 ayında 11 bin 509 trafik kazası meydana geldi. Güvenlik.

GEÇEN YILIN İSTATİSTİKLERİ NE DİYOR?

Ortada Radyo Trafik İzmir haber merkezine ulaşan bilgiye göre, İzmir’de geçen yılın ilk 3 ayında ana yollarda trafiği etkileyen 2 bin 467 trafik kazası meydana geldi, bu kazalardan 2 bin 103’ü hasarlı, 348’i yaralandı ve 16’sı ölümcüldü. olarak kaydedildi. Yine geçen yılın ilk çeyreğinin en kara noktası DGM Köprüsü’nde yaşanan 81 trafik kazası oldu.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

sile-haber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu