Haber

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, hayali ihracat yapan zanlılara operasyon düzenledi.

İçişleri Bakanlığı Kaçakçılık ve Organize Hatalar Dairesi Başkanlığı, kurdukları paravan şirketlerle devlete hayali ihracat yaparak 125 bin dolar zarara uğrayan zanlılara yönelik 47 ilde eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda hakkında yakalama kararı çıkarılan 7 kişiden 5’i İstanbul’da gözaltına alınırken, 47 ilde toplam 237 şüpheli tutuklandı.

İçişleri Bakanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlar Dairesi Başkanlığı, paravan şirket kurarak hayali ihracat yapan ve bu yöntemle milyonlarca lirayı çöpe atan 490 kişiye 6 aylık çalışmanın ardından operasyon düzenledi. 47 ilde eş zamanlı düzenlenen operasyonda 237 şüpheli gözaltına alındı. Operasyonda, Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü İstanbul Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı koordinasyonunda faaliyetlerini sürdürdü. İstanbul polisi, Polonya’daki bir paravan şirket üzerinden hayali ihracat yapıldığını belirledi. Firma ile yapılan yazışmalarda Türkiye’den Polonya’ya rastgele bir ihracat işleminin olmadığı belirlendi. Bunun üzerine Gümrük ve Ticaret Bakanlığı yetkilileri ile irtibata geçildi. Bakanlık çalışanı, faturaların ve kurulan şirketlerin geçersiz olduğuna ve hayali ihracatta kullanıldığına dair bilirkişi raporu hazırladı. Hazırlanan raporda ve polisin yaptığı soruşturmada, bu firmaların haksız yere ihracat yaptıkları gerekçesiyle yaklaşık 125 bin doları devletten tahsil ettikleri belirlendi.

Bunun üzerine İstanbul’da tespit edilen 7 zanlının 9 adresine eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda 5 zanlı gözaltına alınırken, mal varlıklarına el konuldu.

SAHTE FATURA İLE İHRACAT

Öte yandan zanlıların kurdukları hayali firmalarla gerçek bir ticari faaliyet varmış gibi fatura düzenledikleri ve bu faturalarla Laleli Pazarı kargo mallarının özellikle kadın ve çocuk dokuma işlerine ihracat olarak gösterildiği ortaya çıktı. mal. Zanlıların, kontrolleri altındaki Polonya’da paravan olarak kurulan şirkete ihracat yaptıklarını göstererek bu faturalarla vergi iadesi aldıkları öğrenildi.

BAKAN YERLIKAYA SOSYAL MEDYA HESABINDAN PAYLAŞTI

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Emniyet, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Genel Müdürlüğümüz koordinasyonunda Mali Başarısızlık Örgütlerine Yönelik 6 aydır yürütülen planlı çalışma sonucunda: Cephe Operasyonu gerçekleştirilmiştir. 47 ilde 490 kişi, şu ana kadar 237 kişi gözaltına alındı.Operasyon devam ediyor. Devletimizin ve milletimizin çıkarları önceliğimizdir. Harekatta görev alan tüm kahramanlarımızı tebrik ediyorum. Hatalara ve suçlulara karşı mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir.”

sarizhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu