Haber

Kayseri’de Uluslararası Yol Bisikleti Yarışları Heyecanı

Kayseri Büyükşehir Belediyesi himayelerinde devam eden Uluslararası Yol Bisikleti Yarışları’nın Grand Prix Kültepe etabı büyük çekişmeye sahne olurken, sporcular hem Kayseri’nin yollarından hem de yarışmadan çok memnun olduklarını söylediler.

Birçok spor dalında profesyonel sporcuların çekim noktası olan Erciyes, merkezi İtalya’da bulunan Uluslararası Bisikletçiler Derneği UCI’nin (Union Cycliste Internationale) takviminde dünyanın en çok bisiklet yarışlarına ev sahipliği yapan yeri olarak biliniyor. Türkiye Bisiklet Federasyonu öncülüğünde Erciyes Yüksek İrtifa ve Spor Kayseri Büyükşehir Belediyesi himayesinde Erciyes A.Ş., Spor A.Ş. Bisiklet Turizmi Derneği ise temellerini atmaya devam ediyor.

Hafta sonu gerçekleşen Grand Prix Kültepe etabında Kazakistan, Irak, Cezayir, Ukrayna, Rusya, Eritre, İngiltere, Özbekistan ve Türkiye’den 60 sporcu 144 kilometrelik parkurda yarıştı. Yarış büyük çekişmeye sahne olurken, hem sporcular hem de hakemler Kayseri’nin yollarından ve rekabetten çok memnun olduklarını söylediler.

“Kayseri çok güzel bir yer”

Uluslararası Bisiklet Birliği (UCI) Yarış Komiseri Zsolt Törzsök, yaptığı açıklamada, “Önceki dönemlere göre organizasyon çok iyi ilerliyor. Son 5 yıl ile karşılaştırdığımızda her şey çok güzel gidiyor. Uluslararası düzeyde bir organizasyon” Kayseri için gerçekten büyük bir başarı Kayseri çok süper çok çok iyi”Çok güzel bir yer ben de yarışı çok sevdim mükemmel bir yarış herşey çok güzel. Misafirperverlik için teşekkür ederim.”

“Kayseri’yi çok seviyorum, yolları ideal”

Yarışın 1.’si Daniil Marukhin, “Bu turnuvaya ilk kez katıldık, bugün çok sıcaktı ama her şeyi çok beğendik, çok güzel geçti. Kamplarımız güzel geçti, güzel geçti. çok yorucu, meyvesi olarak kazandık. Kayseri’yi, yolları çok beğendim çok ideal bir yer, çok beğendik” diye konuştu.

“Kayseri’nin güzelliklerini görme fırsatım olacak”

Yarışta ikinci olan Eritreli Natnael Berhane, Kayseri’ye ilk kez geldiğini belirterek, “Çok zor, çok agresif bir yarıştı. Böyle güzel yarışmalar düzenleyen Türkiye Federasyonu’na çok teşekkür ediyorum. çok güzel bir organizasyon Kayseri’de ilk defa oluyor.” Kayseri’ye geliyorum. Önümüzde bir yarış daha var, Kayseri’de kalacağız, o zaman Kayseri’nin güzelliklerini görme fırsatım olacak.”

Yarışta dereceye giren sporcuların madalyaları ve çiçekleri Erciyes A.Ş.’ye takdim edildi. Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Elcüman

Büyükşehir himayesinde düzenlenen yarışlar, 19 Ağustos 2023 Grand Prix Kaisareia (Erkek) ve 24-27 Ağustos 2023 Tour of Anatolia MTB Cup ile devam edecek. – KAYSERİ

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu