Haber

Kocaeli Büyükşehir, 350 noktada Kocaeli’nin üst yapısını nakşediyor.

Büyükşehir aynı anda Kocaeli’de 350 noktada üst yapı çalışması yapıyor. Kent genelinde güvenilir ve konforlu bir ulaşım ağı oluşturuluyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından şehrin tüm ilçelerinde ulaşımın daha konforlu ve güvenli hale getirilmesi amacıyla Aralık 2022 itibarıyla 350 noktada üstyapı çalışmaları yapılıyor.Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde hayata geçireceği kavşak, Kartepe teleferik, tramvay güzergahının Kuruçeşme’ye kadar uzatılması ve üst geçit gibi projelerle Kocaeli’nin üst yapısını nakşediyor.

TRAFİK İZNİ ANALİZ ÇALIŞMALARI

İl genelinde cadde, bulvar ve köy yollarında asfaltlama ve üst geçit yapım çalışmaları yapan Fen İşleri Daire Başkanlığı, Ulaşım açısından Kocaelililerin hayatını kolaylaştıracak çalışmalar yürütmektedir. Ulaşımda güvenlik, konfor ve yaygınlık adına üstyapı çalışmalarıyla Kocaelililerin hayatına dokunuyor. Uluslararası yolcu ve lojistik taşımacılığının değerli güzergâhlarından biri olan ilimizde. Trafik sıkışıklığını analiz edecek yaya ve araçların güvenilir ve konforlu ulaşımı için 350 noktada üstyapı çalışmalarını yürütüyor.

YUKARI HEREKE ÇERKEŞLİ YOLU BAŞLADI

Körfez, Yavuz Sultan Selim Mahallesi’nden İlimtepe Mahallesi’ne ulaşımı sağlayan yola asfalt döşüyor. Trafiği aksatmamak için gece geç saatlere kadar çalışma yapan Büyükşehir Belediyesi, bin 700 metre uzunluğundaki İlimtepe yolunun 1. etabını asfaltladı. Kalan kısımda ise asfaltlama devam ediyor. Körfez Mahallesi Yukarı Hereke Çerkeşli yolunda da çalışma başlatıldı. Körfez Yukarı Hereke ile Gebze Çerkeşli’nin ortasına yapılacak yeni yol ile ulaşım daha kısa sürecek. Derince Bölgesi Sağlıklı Yaşam Merkezi’nde taş duvar imalatları yapılırken, Körfez’in güney yan yolu olan Eşref Bitlis Caddesi’nde üst yapı çalışmalarına başlandı.

YAYA YOLLARI

İzmit Mimar Sinan, Turgut Özal, Adnan Menderes üst geçitleri ve kent genelinde ihtiyaç duyulan tüm yaya üst geçitlerinde onarım ve yenileme çalışmaları yapılıyor. Başiskele’de yeni yapılan İl Emniyet Müdürlüğü binasına vatandaşların rahatlıkla ulaşabilmesi için yaya üst geçidi ve otobüs durak cebi çalışmaları yapılıyor. Türkiye’nin en değerli doğa turizmi destinasyonu Kartepe ilçesinde bulunan doğal yaşam parkı Ormanya’ya vatandaşların ulaşımını sağlamak amacıyla D-100 karayolu üzerinde yaya üst geçidi yapılıyor. Körfez Şirinyalı ve Darıca’da Okul Yolu Caddesi üzerinde yaya üst geçitleri yapılıyor.

KARTEPE TELEFONDA ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin kentteki ulaşım ağlarına bir yenisini daha eklediği, Derbent ile Kuzuyayla’nın ortasında teleferik sistemiyle turizme hareket katmayı hedefleyen teleferik projesinde çalışmalar sürüyor. Derbent’ten Kuzuyayla’ya ulaşacak projede Derbent İstasyonu’nun temel betonu atıldı.

Büyükşehir Belediyesi, Kartepe Mahallesi’nde bir itibar caddesine daha kavuştu.

ALTUNHİSAR, ASİLLER VE KESER CADDESİ

Kartepe Belediyesi ile kaymakamlığa çıkan Altunhisar, Asiller ve Keser caddelerindeki üstyapı çalışmalarıyla cadde güzergah boyunca 2 ve 2 şeride olmak üzere 4 şeride çıkarılacak ve genişliği 30 metre olacak. Altunhisar, Asiller ve Keser caddelerinde de çift taraflı kaldırım yapılacak. Asiller Caddesi 1. etapta binder asfalt serimi tamamlandı. Kartepe Kent Meydanı’na çıkan Demokrasi Caddesi ile Gazi caddelerini birleştiren itibar projesinin tamamlanmasıyla cadde görsel bir zenginliğe kavuşacak. Yağmur suyu altyapısı, kavşakları, yeni asfaltı, dekoratif aydınlatması ve genişliğiyle göz dolduracak Altunhisar, Asiller ve Keser caddeleri, Büyükşehir Belediyesi’nin başlattığı üstyapı çalışmalarıyla Kartepe’nin itibarlı caddelerinde olacak.

İZMİT AKMEŞE MENDERES CADDESİ YENİLENMESİ

İzmit ilçesi Akmeşe Mahallesi Menderes Caddesi için üstyapı yenileme çalışmaları başladı. Elektrik altyapısının yer altında olduğu caddede çalışmalar devam ediyor. İzmit Hafız Rüştü Sokak’ta bulunan eski ve süresi dolmuş istinat duvarı, çevredeki binaların, yolların ve vatandaşların can ve mal güvenliğini tehlikeye attı. Riskli duruma müdahale eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, eski istinat duvarını çökme riskine karşı sökerek yerine kuyu tabanlı iksa imalatına başladı. İzmit Muammer Aksoy caddesine pmt döşenirken, İzmit’te 17 Ağustos Bulvarı’ndaki Bayındırlık İş Merkezi ve otopark düzenlemesi çevresinde çalışma yapılıyor.

İZMİT KÖY YOLLARI

İzmit köy yollarında asfalt çalışması sürüyor Gökçeören ortası ile Kadriye-Gülbahçe Balören arasındaki yolda çalışma sürüyor. İzmit ilçesi Yenice köyü Sakarya bağlantı yolu menfez iletişim PMt döşeme işi yapılıyor. Kocaeli-Sakarya il sınırında bulunan İzmit’in Yenice Köyü’nde araç trafiği için tehlike oluşturan mevcut menfez kaldırılarak yenisi yapıldı.

D-100 YAN YOLU VE ATATÜRK CADDESİ

İzmit’te D-100 Karayolu yan yolundaki altyapı ve üstyapı çalışmalarını büyük ölçüde tamamladı. Çalışma kapsamında İstanbul istikametinde Kandıra sapağından yan yola geçiş genişletildi. Kandıra sapağından Adliye köprüsüne uzanan yan yolda trafik akışı hatasız olarak İstanbul istikametine verildi. İzmit Atatürk Bulvarı’ndaki üstyapı çalışmalarını büyük ölçüde tamamladı. Doğu Kışla Parkı girişinde 25 araçlık otopark inşaatı tamamlanma aşamasına geldi. 550 metre uzunluğundaki Atatürk Bulvarı’nın baskılı beton kaplamaları tamamlanırken bulvara dekoratif led aydınlatmalar da yerleştirildi.

ALİKAHYA STADYUMU İLETİŞİM YOLU YAPILIYOR

D-100 Karayolunun Sakıp Sabancı Köprülü Kavşağı ile Köseköy kavşağının ortasına yapılacak kavşak ile D-100 karayolundan Kocaeli Stadyumu ve Alikahya Organize Sanayi Bölgelerine ulaşımı kolaylaştıracak. Köseköy Koridoru Alikahya Stadı bağlantı yolundaki çalışma hız kesmeden devam ediyor. Stadyum yolu kapsamında güney yan yol ve üst geçit imalatları yapılmaktadır.

BAŞİSKELE BARBAROS VE ATATÜRK CADDESİ

Başiskele Mahallesi Barbaros ve Ali İslam Sokaklarında yağmursuyu hattı üretimi devam ediyor. Başiskele İlçesi Baraboros Mahallesi’ndeki Atatürk Caddesi de prestijli caddelerden biri haline getirildi. 1100 metre uzunluğundaki caddenin 375 metrelik bölümünde elektrik hatları yer altına alınarak dekoratif aydınlatma direkleri yerleştirildi ve 1. etapta yol çizgileri çizildi.

BAŞİSKELE KAHRAMANLAR CADDESİ menfezi

Başiskele Barbaros Mahallesi Kahramanlar Caddesi Hamam deresi üzerinde menfez yapılması için çalışma yapılıyor. Başiskele Barbaros Caddesi’nde teras ve site optimizasyonu çalışması yapan Büyükşehir Belediyesi, asfalt öncesi caddeye döşenen plent mix temeline başladı. Gölcük Hamidiye-Şevketiye yolunda genişletme çalışmaları yürüten Büyükşehir Belediyesi, 2,5 kilometrelik yolun iki aracın zorlukla geçebileceği 4,5 metre genişliğindeki kesimlerinde yolu 7 metre genişliğe çıkardı. Yolda asfaltlama öncesi pmt kaplama çalışmaları yapılıyor. Gölcük ilçesi Nüzhetiye Mahallesi’nde anahtar parke yol yapım çalışmaları yapılıyor.

KANDIRA AKÇAOVA-DELİVELİ YOLU

Kandıra ilçesinde 2 bin 800 metre uzunluğundaki Akçaova-Deliveli yolunda teras ve dolgu çalışmalarının tamamlanmasının ardından asfalt serimi yapılacak. Ferizli-Köseli orta yolda yağmur sularının tahliyesi için V kanal çalışması

GEBZE, DARICA VE DİLOVASI İLÇELERİ

Gebze İlçesi’nin değerli güzergâhlarından biri olan Yeni Bağdat Caddesi’nin Cumhuriyet, Beylikbağı ve Mimar Sinan Mahallelerinden geçen 3 kilometrelik bölümünde üstyapı yenileme çalışmaları devam ediyor. Çayırova Veysel Karani Caddesi’nin devamı olan Rahmi Dibek Caddesi’nde binder asfalt kaplama çalışmaları yapılırken, Veysel Karani Caddesi’nde kaldırım çalışmaları yapılıyor. Çayırova Mahallesi Şekerpınar Mahallesi Süleyman Demirel Caddesi’nin üstyapısı Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılıyor. Plent mix temel ve binder asfaltın atıldığı caddede elektrik altyapısı yer altına alınıyor. Çayırova ilçesinde TEM Bağlantı Yolu üzerinde bulunan Turgut Özal Köprüsü’nün yanına hızlı bir şekilde yapılan ve araçların değerli bir güzergahtan geçmesini sağlayan ek köprünün imalat çalışmaları devam ediyor.

YOL BAKIM EKİBİ GÜNDE 40 NOKTADA

Yol Bakım Ekibi, parke, bordür, beton gibi yolların imalat ve onarımı, yoldaki altyapı baca ve ızgara kapaklarının bakım onarımları, demir yaya korkuluklarının boyanması ve her türlü yol bakım, onarım ve imalat işlerinde hizmet vermektedir. Kocaeli genelinde günlük çeşitli 40 noktada.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu