Ekonomi

Kripto para birimleri Fed’den sonra nasıl hareket ediyor?

Investing.com – ABD Merkez Bankası dün beklentiler doğrultusunda 25 baz puan yükseldi. artışasen gittikten sonra powell Şahin de olsa biraz alçak tonda bir konuşma yaptı. Kripto para piyasaları BeslediSüreci atlattıktan sonra sakin ama olumlu bir bakış açısına sahip.

Piyasadaki yorumların ortasında Powell’ın para politikası konusunda sabırlı olunabilir şeklindeki açıklamasının riskli varlıklara yeni bir soluk getirebileceği yönünde görüşler var. Sonuç olarak, Ağustos ayında FOMCToplantı olmaması, kripto para piyasalarının da önümüzdeki ayı rahat geçirebileceği görüşünü destekliyor.

Öte yandan, Fed’in önceki görüşlerini yansıtan düşük tonlu şahin duygular, Bitcoin’de daha fazla düşüşü durdurarak, düşük hacimli de olsa yukarı yönlü bir hareketi destekledi. Bu hafta başında manevi fiyatı olan 30.000 doların altına düştü. bitcoin 29.000 doların altında test edildi. Akabinde Fed kararı sonrası yavaş toparlanma devam etti.

Son 24 saatlik volatilitede Bitcoin, 29.690 dolara kadar tırmandıktan sonra 29.400 dolar bandında istikrar buldu. Piyasa katılımcıları, Bitcoin’in 30.000 dolar bandını yeniden kazanamasa da negatif bölgede dirençli kaldığını olumlu yorumladı.

Kripto piyasasının geri kalanı da genel olarak olumlu, bazı altcoinler olumlu ayrışma gösteriyor. En büyük altcoin EthereumHafta içinde 1.850 dolardan takviye bulmasının ardından karar sonrası ilk süreçlerde istikrar noktasını 1.875 dolara taşıdı.

İlk 20 kripto paranın ortasında son 24 saatin fiyat performansı BTC ve ETH’ye göre daha yeterli görünüyor. ilk 20’de yıldızBu altcoin %14’e yakın yükselişle öne çıkıyor. BCH, SOLVe MATİKBunu %4 bandındaki artış takip etti. TONVe SHIBÖte yandan ilk 20’de kısmi düşüşler ve negatif ayrışan kripto para birimleri yaşandı.

İlk 100 kripto para biriminin ortasında XLM ile XDC, PEPEVe SNX Son 24 saatte çift haneli kazançlar elde eden altcoinler oldu. Haftalık bazda en çok yükselen altcoinler XDC, MKR, BAĞLANTI, DOGEve XLM olarak devam ediyor.

An prestiji ile toplam piyasa değeri 1,19 trilyon dolar, ortalama işlem hacmi ise 31 milyar dolar civarında. İlk 100 içerisinde 89 kripto varlık şu anda artıda hareket ediyor. Bu, piyasada devam eden iyimserliği yansıtıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu