Ekonomi

“Çin, Türkiye ile yerel para birimi ödemelerini destekleyecek”

Fidan ve Çinli mevkidaşı Vang Yi, baş başa ve heyet ortası görüşmede ikili çıkarları tüm yönleriyle ele aldı.

Görüşmelerde iki ülke arasındaki “Hükümetlerarası İşbirliği Komitesi, Dışişleri Bakanları İstişare Mekanizması, Konsolosluk İstişareleri, Karma Ekonomik Komisyon” gibi diyalog ve istişare sistemlerinin daha aktif kullanılması, ekonomik ve ticari çıkarların yoğunlaştırılması, Üretim ve Yol ve Orta Koridor girişimlerinin uyumlaştırılması, nükleer enerji. tarım, sivil havacılık, kültür ve turizm odaklı.

Bu bağlamda Çin ile ikili ticaretin daha istikrarlı ve sürdürülebilir bir yapıya kavuşturulması ve karşılıklı yatırımların artırılması için neler yapılabileceği konusu gündeme geldi.

Çin Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre Wang, görüşmede Çin’in iki ülkenin ticaret anlaşmalarında yerel para birimlerini kullanan şirketlerini destekleyeceğini söyledi. Öte yandan Wang, Çin’in Türkiye’den daha kaliteli işler ithal etmeye istekli olduğunu belirtti.

Ayrıca güncel bölgesel ve uluslararası konulara ilişkin görüş alışverişinde bulunuldu. Bu kapsamda Ortadoğu’daki gelişmeler, Ukrayna’daki son durum ve küresel finansal sistem de değerlendirildi.

Ziyaret vesilesiyle Uygur Türklerinin durumu da ele alındı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu