Haber

“Küçükçekmece’yi afetlere dayanıklı bir toplum haline getirmeyi hedefliyoruz”

Küçükçekmece Belediyesi Afet İşleri Müdürlüğü, temel afet bilinçlendirme eğitimlerini ilçe genelinde kesintisiz sürdürüyor. Belediye bünyesindeki arama kurtarma ekiplerince gerçekleştirilen eğitimlerle Küçükçekmece’de son 1 yılda yaklaşık 170 bin vatandaşa temel afet bilinçlendirme eğitimi verildi.

Muhtemel İstanbul deprem gündemiyle birlikte çok daha fazla önem kazanan temel afet bilinçlendirme eğitimleri, ilçe genelinde okullar, sanayi bölgeleri, iş yerleri, yurtlar ve kreşler ile Küçükçekmece Belediyesi’ne dilekçe ile başvuran her kurum için gerçekleştiriliyor. Eğitimler, Afet İşleri Müdürlüğü’ne bağlı Arama Kurtarma ekiplerinin donanımlı personeli tarafından veriliyor.

“Küçükçekmece’yi afetlere dayanıklı bir toplum haline getirmeyi hedefliyoruz”

Küçükçekmece Belediyesi Afet İşleri Şefi Fatih Kapısız, ilçe sakinlerinin temel afet bilincini kazandırmak için son derece istekli ve bilinçli hareket ettiğini belirterek, “Küçükçekmece Belediyesi’nin afete dayanıklı toplum oluşturma vizyonuyla toplumda afetlere karşı tutum ve davranışları değiştirmeye yönelik eğitimler düzenliyoruz. Vatandaşların bu eğitimlere ilgisi son derece yüksek. Deneyimlerimiz, afetlerin neden olduğu hasarın boyutunun, değerli afet eğitimi uygulamalarına ve bir afet sırasında bilinçli hareket etmenin sonuçlarına bağlı olduğunu göstermektedir. Bu noktada Afet İşleri Müdürlüğü olarak vatandaşlarla sık sık görüşmeye geliyor, neler yapabileceğimiz ve toplanma alanlarımız hakkında onları bilgilendiriyoruz. Bu eğitimlerdeki amacımız, unutkan toplumu afetlere dayanıklı bir topluma dönüştürmektir.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu