Ekonomi

Döviz piyasaları haftaya nasıl başladı?

USD/TL: EUR geçen hafta, GBPVe JPYbaskısıyla aşırı satım bölgesinde yer alıyor. dolar endeksi (DXY) yükselişle karşı karşıya kaldı. DXY haftayı %1,2 primle 101,1’de tamamladı.

Çoğu “Gelişmekte Olan Ülke para birimi” de baskı altındaydı. Yoğun bir hafta içerisinde dolar talebi bu sabah da devam ediyor.

ABD’de Besleditoplantı dışında PMIveri, ikinci çeyrek büyümesiFED yakından takip ediyor. PCEbilgiler takip edilecektir.

Avrupa yakasında ECB faiz kararıVe şişirmerakamlar öne çıkıyor.

Bu sabah ortasında açıklandı. Almanya PMI verileribeklentilerin altında kaldı.

Yurt içinde ise, Perşembe günü TCMB yılın bilançosunu açıkladı. üçüncü Enflasyon Raporu öne çıkıyor Fiyatlandırma tarafında ise net bir hareket gözlemlemiyoruz. Dolar/TL’de 27 seviyesinin biraz altında seyir devam ediyor. Haftanın ilk işlem gününde döviz kurunda bant hareketinin devam etmesini bekliyoruz.

Avro dolar: Dolardaki tepki talebi ve ECB’den gelen bazı güvercinvari açıklamalar ışığında EUR/USD paritesi haftayı %0,9 düşüşle 1,1124 seviyesinden kapattı.

Yoğun bir hafta olacak bu sabah Almanya PMI’ın beklentilerin altında kalması parite üzerinde baskı oluşturuyor. ECB’nin bu toplantıda 25 baz puan artması beklense de son gelen bilgiler sonraki toplantıların biraz daha güvercin olabileceğine işaret ediyor.

Bu bağlamda paritedeki fiyatlamaya baktığımızda kısa vadede 1.1140 direncinin altında kaldığı sürece 1.1020’de kalabilecek olan EUR/USD paritesinde baskı olabilir.

Ons Altın/Dolar: Geçen hafta başında sert bir yükseliş kaydeden fiyat madeni, sonrasında yaşadığı dalgalanmayla baskı altında kaldı. Ama bir ons altınhaftayı %0,3 primle 1,962’den kapatmayı başardı.

Yoğun geçecek olan önümüzdeki haftada parite güne hafif tepkili alımlarla başlıyor. Teknik olarak 1.955 yakın taban değerlidir. Bu seviye kırılmadığı takdirde toparlanma 1.975/80 bölgesine kadar devam edebilir. Öte yandan 1.955 takviyesinin altında 1.935 ön plana çıkabilir.

Kaynak: Ziraat Yatırım

Hibya Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

- -
Başa dön tuşu