Ekonomi

London Clearing House ABD Hazine takasını araştırıyor

London Stock Exchange Group’un (LON:LSEG) iştiraki London Clearing House (LCH), ABD Hazine tahvillerinin takasına ilgi duyduğunu belirtti. Bu gelişme, LCH’nin Amerika kıtası başkanı John Horkan tarafından Vadeli İşlemler Endüstrisi Birliği’nin ev sahipliğinde Boca Raton, Florida’da düzenlenen bir konferansta paylaşıldı. Bu haber, CME Group’un (NASDAQ:CME) ABD Hazine tahvillerini takas edebilmek için benzer bir başvuru yapmayı planladığını açıklamasının ardından geldi.

LCH ve CME Group gibi takas kurumları, bir taraf temerrüde düşse bile işlemin tamamlanmasını sağlayarak finans piyasalarında çok önemli bir rol oynamaktadır. Bu takas kurumlarının ABD Hazine tahvillerinin takasını değerlendirmeye başlaması, ABD devlet borçlarının alım satım ve mutabakat şeklini etkileyebilecek potansiyel bir hizmet genişlemesine işaret ediyor.

Hem LCH hem de CME Group, çeşitli finansal araçlar için takas ve mutabakat hizmetleri sağlayan küresel finans piyasalarının önemli oyuncularıdır. Bu kuruluşların ABD Hazine tahvillerine olan ilgisi takas alanında yeni dinamikler yaratarak piyasa katılımcılarına daha fazla seçenek sunabilir.

LCH ve CME Group’un duyuruları, finans sektörünün özellikle takas hizmetleri bağlamında piyasa altyapılarındaki gelişmeleri yakından izlediği bir dönemde geldi. Planlar ilerledikçe, piyasa katılımcıları bunun ABD devlet borçlanma senetlerinin alım satımını ve risk yönetimini nasıl etkileyebileceğini anlamak isteyeceklerdir.

Reuters bu makaleye katkıda bulunmuştur.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

koprukoyhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu