Ekonomi

Woolworths, Absolute Pets’in çoğunluk hissesini satın alarak hissesini artıracak

JSE’de listelenen Woolworths, Güney Afrika’nın hızla büyüyen evcil hayvan bakımı pazarında lider evcil hayvan bakımı perakendecisi olan Absolute Pets’in %93,45 hissesini 7 milyar R7’den fazla bir bedel karşılığında satın almaya hazırlanıyor. Woolworths’un evcil hayvan stratejisinin bir parçası olan bu satın almanın, şirketi uçtan uca bir evcil hayvan bakım merkezine dönüştürmesi bekleniyor. Sürecin ardından Woolworths, kalan hisseleri Sanlam Private Equity ve perakendecinin yönetiminden satın almayı planlıyor.

Satın alma duyurusu, Woolworths hisselerinde %3’lük bir artışa yol açarak son 12 ayda toplam %11’lik bir kazanç elde edilmesine katkıda bulundu. 69 milyar R’lik şirket, satın alımın ardından Absolute Pets’i mevcut adı altında işletmeye devam edecek.

Absolute Pets, ülke çapında 150’den fazla mağaza işletiyor ve evcil hayvan spa’ları ve çevrimiçi perakende hizmetleri sunuyor. Şirketin yönetim ekibi satın alma sonrasında da görevlerine devam edecek. Nakit ödeme süreci rekabet otoritelerinin onayını beklemektedir ve diğer düzenleyici ve ticari koşullara tabidir.

Bu makale yapay zeka yardımıyla oluşturulmuş, bir editör tarafından çevrilmiş ve incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

haberkesap.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu