Ekonomi

LVMH Hisseleri: Morgan Stanley Yatırım Riskinin Azaltılmasını Önerdi

Çarşamba günü Morgan Stanley, LVMH (LVMHF) hisse senedi için hedef fiyatını 790 €’dan 850 €’ya yükseltirken, Eşit-ağırlık notunu korudu. Bu değişiklik, bankanın lüks mallar şirketinin ilk çeyrekteki satış büyümesine ilişkin tahminlerini revize etmesinin bir sonucu. Banka analistleri şirketin finansal beklentilerinin artık daha güvenli olduğuna inanıyor.

LVMH’nin 2024 yılının ilk çeyreği için Organik Satış Büyümesi (OSG) tahmini %2,9’dan %4,5’e yükseltilerek analistlerin %3,5 olan konsensüsünün üzerine çıkıldı. Bu düzeltme esas olarak Louis Vuitton, Dior, Celine ve Fendi gibi tanınmış markaları kapsayan LVMH’nin Moda ve Deri Ürünleri sektörüne yönelik daha olumlu bir beklentiye bağlanıyor. Morgan Stanley, daha önce bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla satışlarda küçük bir düşüş beklerken, şimdi bu sektör için satışlarda mütevazı bir artış öngörüyor.

Bankanın güncellenmiş tahmini, Batılı tüketicilerin harcamalarındaki gerilemenin 2023’ün son çeyreğinde olduğundan daha az olumsuz bir etkiye sahip olacağına işaret ediyor. LVMH’nin lüks mallar sektörünün geneli kadar iyi performans gösteremeyeceği ve rakiplerinin gerisinde kalabileceği yönünde endişeler olsa da Morgan Stanley, ilk çeyrekte organik satış büyümesinde yıldan yıla beklenen %2’lik artışın LVMH için yatırım durumunu daha istikrarlı hale getirdiğine inanıyor.

Yatırımcılar ve piyasa analistleri, bu tahminlerin güvenilirliğini belirlemek için LVMH’nin bir sonraki çeyrek satış raporunun yayınlanmasını dört gözle bekliyor. LVMH’nin 2024 yılının ilk çeyreğine ilişkin satış verilerini Nisan ayında, muhtemelen Paris borsasının kapanmasının ardından 11 Nisan Salı günü yayınlaması planlanıyor. Bu rapor şirketin mali performansı ve lüks mallar sektörünün durumu hakkında daha fazla ayrıntı sunacak.

Bu makale AI’nin yardımıyla üretilmiş ve çevrilmiş ve bir editör tarafından gözden geçirilmiştir. Ek ayrıntılar için lütfen Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu