Haber

Meclis’te gergin anlar! CHP ve HDP masalarına dönerek “Sen Amerika’nın çocuğusun” diyen Bakan Soylu’ya muhalefetten fotoğraflı tepki

TBMM’de devam eden bütçe görüşmeleri gergin anlara sahne olmaya devam ediyor. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu konuşmasını yaparken bir anda mecliste tansiyon yükseldi.

Soylu, “ABD’de yazılan yazılardan ders çıkarsaydık terörle mücadele kitabını yeniden yazmak yerine bugün sınırlarımızdaki terörist sayısını 120’ye indirmezdik” dedi. CHP’li milletvekilleri, “Bu millet CHP’yi ilk kez PKK ve PYD’nin yanında görüyor” diyen Soylu’yu protesto etti. CHP’li milletvekilleri, Soylu’ya ‘uyuşturucu baronlarıyla fotoğraflarını’ attı.

CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel Soylu’ya, “Mafya liderinden ayda 10 bin dolar alan siyasetçi kimdir?” diye sordu. yazılı para birimini gösterdi. Soylu, HDP ve CHP’ye “Siz Amerika’nın çocuklarısınız, Amerika’nın” dedi ve CHP’li milletvekilleri Soylu’ya pankartlar attı.

TBMM Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç’in toplantıyı durdurmasının ardından CHP ve AKP’li milletvekilleri karşı karşıya geldi. Milletvekilleri ortasındaki gerginlik verilen ortada da devam etti.

“PKK İLE VERDİĞİMİZ MÜCADELENİN İNTİKAMISINIZ”

Soylu ise yaptığı konuşmada HDP ve CHP’yi eleştirerek, “Hepsinin ayakkabı numaralarını biliyoruz. ABD’de biliyor, Avrupa’da biliyor. Gazi Meclis’te terör örgütünün avukatlığını yapan HDP biliyor. Büyük atalarınıza boyun eğmedik, asla boyun eğmeyeceğiz. Bu millet ilk defa CHP’yi PKK’nın yanında gördü. 15 Temmuz’a kadar muhalefet lideri hiçbir dönemde darbe tahtasının adı gibi hareket etmedi. PKK ile yaptığımız çalışmaların intikamını alıyorsunuz” dedi.

“SİVAS’TAN ÖTESİNE GİTMEZLER”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Vesayetin atadığı cumhurbaşkanlarıyla yetinmedik, koalisyonlarla, darbe anayasalarıyla uğraşmamız yetmedi, bunlar gibi bir çok provokasyonla milleti birbirine düşürdüler. darbelere yer açmak için düzenledikleri Çorum ve Kahramanmaraş olayları.Terör belasını da başımıza getirdiler.Çaba yaptılar bir kısmı asayiş yazısını okuyarak Sivas’tan öteye gidemediler, asayiş sağlayamadılar. karakola tek ziyaret” dedi.

“DOĞRU, AYAKKABI NUMARALARINI BİLİYORUZ”

Bakan Soylu, “Doğru, hepsinin ayakkabı numaralarını, isimlerini, fotoğraflarını biliyoruz. Bir tek biz bilmiyoruz, ABD’de, Avrupa’da PKK terör örgütü biliyor, herkes biliyor. Bu gazi HDP’yi de biliyor. TBMM çatısı altında PKK’nın savunucusu kimdir’ dedi.

“DAĞLARDA TEK BİR TERÖRİST BIRAKMAZLAR”

HDP’li milletvekilleri, Bakan Soylu’yu kürsülere vurarak protesto etti. Bakan Soylu konuşurken HDP’li milletvekilleri, uyuşturucudan gözaltına alınanlarla fotoğraflarını Soylu’ya gösterdi. Bakan Soylu konuşmasına devam etti. Bakan Soylu, “29 Ekim 2023, bu ülkenin 100. kuruluş yıldönümünde, bu ülkenin ucundaki dağlarda tek bir terörist kalmayacak” diyerek HDP’lilere seslendi: tam dans, millete senin gerçek yüzünü söyleyeceğim.”

PAYLAŞILAN İLAÇ VERİLERİ

Bakan Soylu, okul önlerinde uyuşturucu satışının artık olmadığını belirterek, “Türkiye’de uyuşturucu suçundan cezaevlerinde bulunan tutuklu sayısı 15 Temmuz’da 36 bin iken bugün 120 bini geçti. Bu yıl 81 oldu. 15 Temmuz’da bin uyuşturucu operasyonuyla 3 katı aştık” Bugünkü rakam yılda 223 bin operasyon, hala bitmedi. Tüm bu saha baskısı sonunda uyuşturucuya bağlı ölümler yüzde 71 azaldı. Uyuşturucuya bağlı ölümlerin sayısı 2017’de 941’di. 2021’de bu sayı 941’den 270’e düştü” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu