Haber

CHP BAŞKAN YARDIMCISI AHMET AKIN HEDEFİMİZ YÜZDE 100 ENERJİ OLMALI

CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, Muğla’nın Bodrum ilçesinde düzenlenen Sürdürülebilir Enerji ve İklim Eylem Planı 4. Belediyeler Toplantısı’nda yaptığı konuşmada yeşil dönüşüm konusunda yapacakları projelere değindi. iktidara geldiklerinde hedefimiz yüzde 100 enerji olmalı. “Çalışıyoruz” dedi.

Sürdürülebilir Enerji ve İklim Eylem Planı 4. Belediyeler Toplantısı ‘İklim nötr şehirlere doğru geçiş’ sloganıyla Bodrum’da gerçekleştirildi. Herodot Kültür Merkezi’nde İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program piyano ve müzik dinletisiyle devam etti. Yerel yönetimlerin daha iyi anlaşılmasına yardımcı olacak iklim krizi ve iklim eylem planlarının düzenlendiği toplantıya, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, CHP Muğla Milletvekili Burak Erbay, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, İzmir Karşıyaka ilçesi. Belediye Başkanı Cemil Tugay, İstanbul Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin, Adana Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, Eskişehir Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Bursa Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Remzi Çınar, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

‘HEDEFİMİZ YÜZDE 100 ENERJİ OLMALI, ÇALIŞIYORUZ’

Enerji ve Altyapı Projelerinden Sorumlu CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın toplantıda yaptığı konuşmada önlerindeki vizyonun ‘yeşil bir vizyon’ olacağına dikkat çekti. . Tüm dillere tercüme ettik. Belediyelerimizin bunları uyguladığını görüyoruz. ‘Yeşil adımlar at, hayat ölmesin’ sloganı gerçekten çok güzel. ‘Yeşil’ dediğimiz yaşanabilir bir sistem, temiz bir çevre, saf bir elektrik üretimi. Hedefimiz yüzde 100 güç olmalı ve bunun için çalışıyoruz. Kitap haline getirdik, Millet İttifakı’nın diğer paydaşlarıyla bir araya geldik. 6 ana ilke belirledik. 6 tema, 6 sektör ve 16 proje belirledik. İlkelerde Türkiye’nin geldiği noktada ne yazık ki büyük bir acziyet olduğunu söyledik. OECD ülkelerinin bakanlarıyla görüşüyoruz, az önce bu yeşil dönüşümü başaran ülkelerin enerji bakanlarıyla görüşmeye geldik. Güç eksikliğini gidereceğiz dedi.

KÜRESEL ISINMA VE İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ KONUŞULDU

Küresel ısınma ve iklim değişikliği konusunda yaptıkları çalışmalardan bahseden Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Küresel Liderler Anlaşması’na da imza atarak Sürdürülebilir Enerji ve İklim Eylem Planı hazırlama sürecine girdi. İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Direktörlüğünü kurduk. Avrupa Birliği’nin İklim Değişikliği ile Ufuk Avrupa Programı kapsamında hibe çağrılarına başvurduk. Avrupa Birliği’nin 2030 yılı amacıyla belirlediği misyon davetlerinden 2030 yılına kadar desteklenmek üzere İklim Uyum Misyonu olarak seçildik ve Avrupa Birliği’nin 3 yıllık Horizon Europe Projesi Craft Cities’i seçerek bu projeye dahil olduk. İklim nötr geçişleri sürdürülebilir kılmak ve yenilikçi yaklaşımları test etmek için 60 şehir seçildi. Yine olduk, Avrupa Birliği’nin 2030 hedefi için belirlediği misyon çağrılarından biri olan 100 İklim Nötr ve Akıllı Şehir Misyonu’na başvurduk. Sivil toplumla birlikte Bodrum’un iklim nötr olmasına ve 2030 yılına kadar diğer Avrupa kentlerinde öncü olmasına ilgimizi dile getirdik. ‘Akran-Öğrenim Fırsatları Programı’na dahil olduk. Avrupa Birliği Araştırma ve Yenilik programı çerçevesi HORIZON 2020 kapsamında desteklenen ve finanse edilen PRIMA Programı kapsamında WEFE Nexus hibe davetine başvurduk. 36 aylık ‘İklim Akıllı ve Su Tasarruflu Öncü Tarımın WEFE Üzerindeki Etkisi ( Kurak Akdeniz Bölgeleri’nde Su-Enerji-Gıda Ekosistemi) Bağlantı Noktası proje önerisi, Münih Üniversitesi ve aralarında İtalya ve 5 Akdeniz ülkesinin de yer aldığı 10 Ortak tarafından her iki aşamadan da geçti. seçildi. Toplantılarımıza katılan tüm Belediye Başkanlarımız, Birleşmiş Milletler ve Avrupa Birliği’nin kararları ve hedefleri doğrultusunda Başkanlar Anlaşması’na imza atmış, Sürdürülebilir Güç ve İklim Eylem Planı’nın (SECAP) hazırlanması da bunları artırmaya yönelik çalışmalarımızdan biriydi. adımlar.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, sıfır karbon hedefine değinerek, bir an önce detaylı adımların atılması gerektiğini vurguladı. Muğla’ya sahip çıkmanın önemini ve hızla artan nüfus konusunda bir şeyler yapılması gerektiğini ifade ederek, Bodrum’daki inşaatların Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın sorumluluğunda olmadığını, bakanlıklarla ilgili olduğunu söyledi. Başkan Aras,

Büyükşehir Belediyesi’nin Enerji ve İklim Eylem Planı doğrultusunda yatırım yaptığı çalışmalardan da bahsetti. Etkinliğin ikinci oturumunun ise 7 ilçe belediye başkanının konuşmaları ve ‘Birlikte Dönüşüyoruz’ başlıklı akademik konuşmalarla devam edeceği bildirildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu