Haber

MHP adayından anket yayınlayan gazeteye tehdit

Haftalık Güçlü Haber gazetesinin Elazığ’da 14 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimleriyle ilgili yaptığı ankette MHP yüzde 6 oyla yer aldı. Anketi sosyal medya hesabından paylaşan MHP Elazığ 1. adayı Semih Işıkver, gazeteyi tehdit etti.

Sözcü gazetesinden Cihan Demirdaş’ın haberine göre Güçlü Haber’in 10-20 Nisan ortasında 6 bin 927 kişiyle yaptığı ankette AK Parti yüzde 39,2, CHP yüzde 18,3, İYİ Parti yüzde 13,2, Yeşiller Sol Parti Yüzde 8.3 ve MHP. yüzde 6 oyla gerçekleşti. Buna göre AK Parti’nin 3, CHP’nin 1, İYİ Parti’nin 1 milletvekili kazanabileceği belirtildi.

Yayınlanan anketi sosyal medya hesabından paylaşan MHP Elazığ Milletvekili adayı Semih Işıkver, yaptığı iki paylaşımda Güçlü Haber Gazetesi’ne hakaret ve tehditlerde bulundu.

‘BU ŞEHİRDE SENİ NEFES ALMIYORUZ’

Işıkver, yaptığı paylaşımlarda şu ifadeleri kullandı:

GÜÇLÜ HABER, sen nesin? Kimin atıcısısın? Kendini kime sattın? Hayalini kurduğunuz Elazığ bu mu? Bu kadar ahlaksızlığa ve alçaklığa tahammülümüz yok, terbiyesizlik yapmayın! Bu nasıl bir adalettir?

Bu şehirde her şeyi gördük ama bu kadar ucuz ve kolay bir algı çalışmasına rastlamadık.. 14 Mayıs akşamı kaçmayın..

Bu anketin yüzde 100 saçmalık ve sahte olduğunu anlayacağımız gün 14 Mayıs. Bu anketle ilgili verileri görelim. Ayrıca, bu anketi yapmak için izin aldınız mı?

Resmi izin ve cezai bir durumunuzun bulunmadığına dair verileri paylaşmamanız halinde, haftanın ilk iş günü bilginize sunulmak üzere hakkınızda yasal başvurular yapılacaktır. Yazıklar olsun sana.

PKK’nın, HDP’nin hatta memlekette 10 gram parası olmayan fitne partilerinin, şeytana canını vermiş bütün departmanlara (gönderip yayan siyasi partiler) şerefsiz, namussuz şerefsiz, şerefsiz siyasi uzantısı. sahte anketler ve merdiven altı haberler) siteler vs) alenen duyurur.

Kim seçerse seçsin ki MHP bu şehri değil, sol ve terör bileşenlerini alsın; Gözümüz üzerinizde. Seçimin sonucu ne olursa olsun; 1000 yıllık Türk-İslam Topraklarını para veya siyasi çıkar için satmaktan çekinmeyenler güzelce yazsınlar.

Bu şehri başınıza yıkacağız. Bu şehirde kim marjinal sola ve emperyalizmi taşeron yapan terör unsurlarına alan açmaya yönelik bir adım atmışsa, atmaya devam ediyorsa bilsin ki; gözümüz kulağımız şehrin üzerinde. Attığınız her adımı biliyoruz.

Hadis-i şeriflerde Peygamber Efendimiz’in de belirttiği gibi, ‘Mü’min deliğinden iki defa ısırılmaz’.

Bayram günü ağzımız açık kalmasın. Milliyetçi hareketin kedisini, köpeğini, bitini, piresini size ezdirmeyeceğiz! Bir adam olmak. Bu şehirde nefes almanıza bile izin vermeyeceğiz.”

‘AİLEM VE KENDİM İÇİN ENDİŞELİYORUM’

Işıkver’in paylaşımlarının ardından polis merkezine giderek şikayetçi olan Güçlü Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ömer Tolga Güçlü, Işıkver’in yanında bulunan bazı silahlı kişilerin kendisini takip ettiği bilgisini aldığını iddia ederek şu ifadeleri kullandı:

“Elazığ’da Güçlü Haber gazetesinin yazı işleri müdürüyüm. Seçim nedeniyle ilimiz genelinde parti ve milletvekili ile ilgili sosyal medyada hangi partiye oy verirsiniz şeklinde anket yaptım.

Anketi facebook hesabımda paylaştım ve bu anketin sonucunu ve facebook paylaşımını sizlere sunuyorum.

Bu paylaşımın ardından MHP 1. Sıra Milletvekili adayı Semih Işıkver isimli bir kişi, “Sen kimin tetikçisisin, kendini kime sattın, ahlaksızlığını ne kadara sattın? iğrençlik

Kabalaşma, bu şehirde nefes almana bile izin vermeyeceğiz. 14 Mayıs akşamı kaçmayın, bu şehri tek başınıza yerle bir edeceğiz” diyerek sosyal medya hesabımı hedef haline getirdi.

Bu kişinin paylaşımının ardından birçok kullanıcı da tehdit ve hakaretlerde bulundu.

Ayrıca Semih Işıkver’in arkadaşı olduğunu bildiğim kişiler beni arayarak Semih Işıkver’in adamlarının, hükümlü ve silahlı adamlarla birlikte peşimde olduğunu söylediler.

Bu olaylardan sonra sosyal medya hesabından anketi kaldırdım ama ekranımı alıntılayan Semih Işıkver anketi paylaşmaya ve amacını bana göstermeye devam ediyor.

Anlattığım olaylarla ilgili olarak ailemin ve kendimin güvenliğinden endişe duyuyorum.

Semih Işıkver isimli şahıs ve beni sosyal medyadan tehdit eden diğer kişiler dışında, anlattığım olayla ilgili olarak ben farklı bir davacı ve müştekiyim.” (KAYNAK)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu