Haber

Musa Anter Gazetecilik Ödülleri için başvurular başladı

Musa Anter Özgür Basın Şehitleri Gazetecilik Ödülleri, Musa Anter ve görev başında hayatını kaybeden basın emekçileri anısına bu yıl 30. kez sahiplerini bulacak. Yeni Ömür gazetesinin düzenlediği yarışma için başvurular başladı. Yarışma, Gurbetelli Ersöz anısına ‘Türkçe Haber’, ‘Kürtçe Haber’, ‘Fotoğraf’ (Haber Fotoğrafı), ‘Karikatür’ ve ‘Kadın Gazeteciliği’ olmak üzere beş ayrı bölümde düzenleniyor.

Her katılımcı yarışmaya sadece bir eser ve sadece bir eserle katılabilecektir. Gönderilen eserler sahiplerine iade edilmeyecek ve gazetede yayımlanabilecektir. Yarışmaya katılmak için son başvuru tarihi 10 Eylül 2023, seçilen eserlerin ilan tarihi ise 18 Eylül 2023.

YARIŞMAYA KATILIM ŞARTLARI

Yarışmaya katılım koşulları aşağıdaki gibidir:

Yarışmaya “Musa Anter ve Özgür Basın Şehitleri Gazetecilik Yarışması” teknik şartnamesinde belirtilen şartları taşıyan herkes katılabilir. Seçici kurul üyeleri (jüri oldukları yıl) ve Yeni Ömür gazetesi çalışanları katılamazlar. Yarışma ile eş zamanlı olarak yapılan rastgele bir maçta ödül, mansiyon ve sergileme aldığının anlaşılması halinde, katılımcı hakkında kural ihlali işlemi uygulanır; alınan ödül iptal edilir. Ödül teslim alınmışsa katılımcı tarafından iade edilmelidir. Bu süreç, diğer katılımcılar için rastgele bir iddiaya yol açmaz. Yarışmaya gönderilen esere, kendisine ait olmadığı halde kendisininmiş gibi göstermek ve jüriyi yanıltmak amacıyla herhangi bir müdahalede veya değişiklikte bulunan katılımcı hakkında komite tarafından kural ihlali işlemi uygulanır.

Yarışmaya eser gönderen tüm katılımcılar, şartnamede belirtilen konuları kabul etmiş sayılır. Bu koşullara uymayan katılımcılar yarış dışı bırakılacaktır. Eser yayımlanmamışsa eserin adı, çizildiği veya çizildiği yer ve zaman; Yayımlanmışsa gazete, dergi, ajans, internet sitesi, TV ve yayın tarihi bilgileri ile yayının bir örneğine belgede yer verilmelidir.

Katılımcılar; Başvuru evrakına özgeçmiş, iletişim adresi ve işle ilgili bilgiler ile bir adet fotoğraf eklenmelidir.

Katılımcılar siyaset, ekonomi, ekoloji, eğitim, sağlık, toplum-yaşam, kültür-sanat ve spor gibi kategorilerde haber değeri taşıyan çalışmalara katılabilirler. Yarışmaya katılacak haberler, yazılı basında yayınlanıyorsa PDF formatında, internet ortamında yayınlandıysa Word formatında aşağıdaki e-posta adresine gönderilebilir. İnternet ortamında yayınlanan haberlerin linki de gönderilmelidir.

Yarışmaya gönderilen eserlerin arka yüzünün sol alt köşesine etiket ile eser sahibinin adı ve eser adı yazılacaktır. Fotoğraf çekildiğinde haberin yeri ve adı belirtilmelidir. Yarışmaya gönderilecek eserlerin fotoğraf bölümündeki ölçüleri; Kısa kenar en az 2000 piksel, JPG formatında, 300DPI çözünürlükte ve 12 sıkıştırma kalitesinde sunulmalıdır. Seçici kurul gerekli gördüğü takdirde fotoğrafın orijinalini (Ham) katılımcıdan talep edebilir. Gerçekliğini değiştirecek şekilde değiştirilmiş (ışık, renk, kontrast ayarları hariç) fotoğraflar değerlendirmeye alınmayacaktır. Fotoğraflar aşağıdaki e-posta adresine JPG formatında gönderilebilir. Fotoğraflar ‘haber fotoğrafları’ olmalıdır.

Yarışmaya gönderilen eserlerin isimleri, eserin arka yüzünün sol alt köşesine bir etiket ile yazılacaktır. Çizer kullandığı teknikte özgürdür. Ancak eserler özgün olmalıdır. Dijital baskı eserler, sanatçı tarafından imzalanmak (ıslak imza) şartıyla kabul edilir. Karikatürün boyutları en az A4 (21 cm × 29,7 cm) ve en fazla A3 (29,7 cm x 42 cm) olmalı ve rastgele bir tabana yapıştırılmamalıdır. Karikatürler aşağıdaki e-posta adresine JPG formatında gönderilebilir.”

Jüri Üyeleri

Türk Haber Komitesi: Faruk Bildirici, Ali Duran Topuz, Banu İnanç, Candan Yıldız, Nezahat Doğan, Mehmet Ali Çelebi.

Kürtçe Haber Misyonu: Suna Tunç, Hatice Kamer, Rizoyê Xerzî, Remazan Ölçen, Leyla Ayaz.

Kadın Gazeteciliği Komitesi: Ceren Sözeri, Bircan Değirmenci, Arjin Dilek Öncel, Safiye Alağaş.

Fotoğraf Komitesi: Ramazan Öztürk, Özcan Yaman, Murat Baykara, Beritan Canözer, Çetin Altun.

Karikatür Heyeti: Murat İpek, Musa Keklik, Aşkın Ayrancıoğlu

Eserlerin gönderileceği adresler:

‘e-posta: [email protected]

Telefon: 0 212 252 83 99 Faks: 0 212 252 83 90

Adres: Şehit Muhtar Mahallesi Bekar Sokak No:7/3 Beyoğlu/İstanbul’ (HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu