Haber

Nijeryalı Göçmenlerin Ölümü: 1200 Sahra Çölü ve Akdeniz’de Öldürüldü

Uluslararası Göç Örgütü (IOM), bu yıl en az 1200 Nijeryalı’nın Sahra Çölü ve Akdeniz üzerinden göç etmeye çalışırken hayatını kaybettiğini duyurdu.

Nijerya Göçmenlik Bürosu Genel Müfettiş Vekili ve IOM yetkilisi Kemi Nandap yaptığı açıklamada, birçok Nijeryalı gencin daha yeterli bir hayat yaşamak için yasadışı yollardan yurtdışına geçmeye çalışırken öldüğünü söyledi.

IOM verilerine göre en az 1200 Nijeryalı’nın Sahra Çölü ve Akdeniz’den göç etmeye çalışırken hayatını kaybettiğini kaydeden Nandap, “Bu ülkede büyük bir sorunumuz var, o da herkesin yurt dışına gitmesi. Sahra ve Akdeniz’de “Sebepsiz yere ölen gençlerimiz var.” ifadelerini kullandı.

Nandap, Nijeryalıların bu tehlikeli yolculuklarda hayatını kaybetmesinin, Batı’ya, özellikle Avrupa’ya kaçmaya çalışan gençlerin trajedisini daha da kötüleştirdiğini söyledi.

Yaklaşık 216 milyonluk nüfusuyla Afrika’nın en büyük ülkesi olan Nijerya’da, yaşanan ekonomik kriz ve güvenlik sorunları nedeniyle insanlar yaşam mücadelesi veriyor.

Ülkenin kuzeydoğusunda faaliyet gösteren terör örgütü Boko Haram ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmalar, milyonlarca Nijeryalıyı evlerini terk etmeye zorluyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu