Haber

Önder Erdoğan’dan Adıyaman’a müjde üstüne müjde!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın deprem bölgesine ziyaretleri devam edecek.

AK Parti Adıyaman Milletvekili ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Doç. Dr. Resul Kurt, Erdoğan’ın Adımayan ziyaretinin ayrıntılarını paylaştı. Kurt, Önder Erdoğan’ın özellikle yatırım ve altyapı konusunda çok güzel haberler verdiğini belirtti.

Kurt, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Cumhurbaşkanımız AK Parti Genel Başkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Adıyaman’ı ziyareti kadim şehrimizde ve vatandaşlarımızda büyük heyecan yarattı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN BÜYÜK SÖZLER VERDİ

Lider Erdoğan, özellikle yatırım ve altyapı konusunda harika haberler verdi. Çelikhan-Adıyaman yolu, Sincik-Malatya Yolu ve Sincik-Kahta Yolu ile şehrimizin ulaşımında büyük kolaylık sağlanacak.

Çekilişin ilk etabında depremzede kardeşlerimize 2 bin 798 konut teslim edilirken, 2024 yılı sonuna kadar toplam 35 bin konutun teslimi yapılacak.

İLK KONUTLAR TESLİM EDİLMEYE BAŞLANDI

6 Şubat Yüzyılın Faciasının yıl dönümünde deprem bölgesindeki ilk konutlar teslim edilmeye başlandı.

Kamu Kurumları tarafından yapılan tespitler sonucunda Adıyaman’da yaklaşık 39 bin konut, yaklaşık 3 bin 400 işyeri ve yaklaşık 3 bin ahır olmak üzere toplam 45 bin 305 hak sahibi belirlendi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımıyla düzenlenen kura çekiminde 2 bin 798 konut teslim edildi.

2024 SONUNA KADAR 35 BİN KONUT TESLİM EDİLECEK

Yıl sonuna kadar inşaatı devam eden 32 bin konutun kademeli olarak teslim edilmesiyle 2024 yılı sonuna kadar toplam 35 bin konutun teslimi yapılacak.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından Adıyaman’a son 20 yılda toplam 26 milyar 972 milyon TL yatırım yapıldı.

– Karayolları: 22,5 milyar TL
– Havayolları: 2,4 milyar TL
– Demiryolları: 1,5 milyar TL
– Haberleşme: 537,7 milyon TL

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Adıyaman’da yaptığı konuşmada üç değerli projeyi de gündemine aldı: Çelikhan-Adıyaman yolu, Sincik-Malatya Yolu ve Sincik-Kahta Yolu.

BÜYÜK BİR ÜRETİM TESİSİ KURULUYOR

Ayrıca Adıyaman’da savunma sanayi firmaları ortaklığında ve TAI ile uyumlu olarak hem laboratuvar ve test altyapısı hem de kablo, konnektör ve kablolama üretim tesisi kuruluyor. İnşaatı devam eden bu tesis yılsonuna doğru faaliyete geçecek.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih’in ziyaretinde gündeme gelen Adıyaman’ın zengin tarihi ve doğal güzelliklerini ön plana çıkararak turizm altyapısının güçlendirilmesini amaçlayan GAP İdaresi ve TÜBİTAK işbirliğinde gerçekleştirilecek projeler gündeme geldi. Kacır’dan Adıyaman’a uzanan proje kapsamında Gölbaşı Tabiat Parkı ve Nemrut Karadut Köyü’nün ıslah ve çevre düzenlemesi yapılıyor. Turizm ve İstihdam Gelirlerini Artırıcı Projeler öne çıkıyor.

Bu projelerle Adıyaman’ın zengin tarihi ve doğal güzellikleri ön plana çıkarılarak turizm altyapısının güçlendirilmesi amaçlanıyor. Ayrıca tarım müdürlüğüne yönelik arıcılık, bağcılık ve seracılığın geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması, Sincik Köyleri tarımsal sulama rehabilitasyonu, 2. Aşama Tarımsal Sulama Rehabilitasyonu ve Tarımsal Mekanizasyon Olanaklarının Modernizasyonu Projeleri ile bölge ekonomisinin güçlendirilmesi amaçlanmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu