Ekonomi

Güçlü Psikoloji ve Mutlu Bir Yaşam İçin: Serotonin Salgıladığı Bilinen 10 Gıda

Sağlıklı bir psikoloji ve tatmin edici bir yaşam için sağlıklı bir yaşam tarzı, düzenli egzersiz ve dengeli beslenme dahil yapılabilecek pek çok şey vardır. Bunlardan biri de serotonin salgılayan besinler tüketmektir. Bakalım o besinler neler ?

1. Muz

Muz, triptofan adı verilen bir amino asit kaynağıdır ve serotonin üretimine yardımcı olur. Sağlıklı ve tatlı ihtiyacınızı karşıladığı gibi serotonin de salgılar. Dahası!

2. Çikolata

Çoğumuz çikolataya aşinayız. Özellikle bitter çikolata serotonin üretimini arttırarak doyum hissi sağlayabilir.

3. Yulaf ezmesi

Çikolatadan sonra ‘bu olmadı’ diyebilirsiniz ama yulaf ezmesi içerdiği triptofan ve karbonhidratlarla serotonin üretimini güçlendiriyor. Oldukça da sağlıklı!

4. Ispanak

Meğer tüm faydalı besinler serotonin salgılıyormuş… Bunlardan biri de ıspanak! Ispanak magnezyum içerir ve magnezyum serotonin üretimini destekleyen en değerli minerallerden biridir.

5. Yumurta

Evet, sporcuların bir anlamı var. Yumurtalar ayrıca triptofan bakımından da zengindir ve serotonin üretimine katkıda bulunur. O halde bol bol yumurta yemeye devam edin!

6. Badem

Birçok insan fındık tüketmeyi sever. Badem en popüler fındıklardan biridir. Badem ayrıca serotonin salınımına katkıda bulunan magnezyum ve triptofan içerir!

7. Somon

Somon, omega-3 yağ asitleri bakımından zengindir ve serotonin seviyelerinin dengelenmesine yardımcı olur.

8. Tavuk

Beyaz et seviyorsanız şanslısınız! Tavuk eti de içerdiği triptofan sayesinde serotonin üretimine katkı sağlar.

9. Soya fasulyesi

Sebze tüketmeyi sevenleri sevindirecek! Soya fasulyesi ve tofu gibi soya ürünleri de triptofan içerir ve serotonin üretimini artırabilir.

10. Tam tahıllar

Sağlıklı beslenmek gerçekten doyum veriyor! Kepekli ekmek, kahverengi pirinç ve yulaf ezmesi gibi tam tahıllar da serotonin salgılanmasına yardımcı olan triptofan ve karbonhidrat açısından zengindir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu