Haber

Roma heykelcik silahı bileme taşı bulundu

Yakın zamanda keşfedilen bu nesne, Roma dönemi örnek eserlerinden farklı olarak benzersiz bir işleve sahiptir. Keşfi yapan arkeologlar, bunun bir uğur tılsımı veya süs olarak hizmet etmekten çok, bileme taşı gibi silahları sertleştirmek için kullanılan bir araç olduğuna inanıyorlar.

BİR ORTAÇAĞ YAZISI

Alışılmadık heykelcik, Orta Çağ kalesinin Moaña Belediyesi’ndeki Ría de Vigo’ya bakan bir tepe üzerine inşa edildiği Torre de Meira’da bulundu. Kale, 1476’da köylülerin İspanyol soylularına karşı ayaklandığı Irmandiño Savaşları adı verilen bir halk ayaklanması sırasında yıkıldı. 14. ve 15. yüzyıllarda Avrupa’nın çoğunda bu tür isyanlar patlak verdi. Dini çatışma ve siyasi istikrarsızlığa ek olarak, Kara Veba’nın öfkelendirdiği hoşnutsuz kitleler isyan etmeye çalışıyordu.

MAYIS AYINDA KEŞFEDİLDİ

Yüzlerce yıllık harabe halinden sonra 1976 yılında kale çevresinde arkeolojik kazılara başlandı. Kazılarda bir hendek ve büyük bir gözetleme kulesi ortaya çıkarıldı. Taş cinsel organ, 19 Mayıs’ta Árbore Arqueoloxia liderliğindeki bir arkeolog ekibi tarafından keşfedildi.

BİLEME TAŞI OLDUĞU SONUÇUNDA

Ekip, eşyadaki bariz çiziklere dayanarak askerlerin kılıçlarını bilemelerini sağlayan süslü bir bileme taşı olduğu sonucuna vardı.

andirinajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu