Haber

Erdoğan: Enflasyonu tek haneye indireceğiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan enflasyonu tek haneye indireceklerini söyledi.

Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin İstanbul’da düzenlenen 30’uncu Olağan Genel Kurulu ve İhracatın Şampiyonları Ödül Töreni’nde konuşan Erdoğan, “Bir süredir bizim ve tüm dünyanın başını ağrıtan enflasyon meselesini yüzde 100’e indireceğiz. yine tek haneli rakamlara “Elimiz daha güçlü. Yeni ekonomi kadromuzun birinci önceliği bu konunun çözümü” dedi.

Erdoğan, “Yatırım, istihdam, üretim, ihracat ve cari fazla ile büyüme ekseninde hedeflerimize doğru ilerleyeceğiz. Dış ticaretteki en büyük sorunumuz olan enerji yükümüzü Karadeniz Gazı, Gabar ile en aza indireceğiz.” Petrol, Akkuyu Nükleer Santrali ve yenilenebilir kaynaklar İhracatımızı rekordan rekora taşıyacağız.”

İhracat hedefleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin 2023 ve 2024 ihracat hedeflerine ilişkin olarak, “Küresel ekonomik görünüme rağmen ihracatımızı bu yıl sonunda 265 milyar dolara, gelecek yıl ise 285 milyar dolara çıkarmak istiyoruz.”

Erdoğan, Türkiye’nin 2028 ihracat hedefinin “400 milyar dolar ve üzerini yakalamak” olduğunu belirtti.

TÜİK’e göre enflasyon yüzde 39,59.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Mayıs ayında tüketici fiyatlarının geçen yılın aynı ayına göre yüzde 39,59 arttığını açıkladı. TÜİK verilerine göre enflasyon 16 ay sonra ilk kez yüzde 40’ın altına indi.

ENAG’a göre, Mayıs ayında doğal gaz fiyatının sıfır lira olduğu varsayıldığında, söz konusu ayda yıllık enflasyon yüzde 105,45 oldu.

DW/CO,JD

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu