Haber

Tugay: “Vatandaşlarımızın konforlu ve güvenli bir yolculuk geçirmesini sağlıyoruz”

2019 yılından bu yana altyapı çalışmalarını aralıksız sürdüren ve kaynaklarını verimli kullanmayı ilke edinen Karşıyaka Belediyesi, ilçedeki cadde, sokak ve park yollarını kendi asfaltıyla yenilemeye devam ediyor.

2020 yılından bu yana Örnekköy Şantiyesindeki asfalt fabrikasında yol onarım ve yenileme çalışmalarında ihtiyacı olan tüm asfaltı üreten Karşıyaka Belediyesi, hem iş kalitesini yükseltiyor hem de zamandan ve bütçeden tasarruf sağlıyor.

Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, “Karşıyaka’yı daha yaşanabilir ve ulaşılabilir bir şehir haline getirmek için sürekli çalışıyoruz. Yol yapımında ihtiyacımız olan malzemeleri kendimiz üreterek hem tasarruf ediyoruz hem de ilçenin ihtiyacına anında cevap veriyoruz” dedi.

 

DAHA YAŞANABİLİR VE DAHA ÇAĞDAŞ BİR ŞEHİR

Ulaşım Müdürlüğü gruplarının yıl boyunca yürüttüğü çalışmalar kapsamında, 2023 yılında 2.500 ton asfalt kullanılarak, kullanım ve altyapı yenileme çalışmaları sırasında zarar gören yollarda toplam 7 bin 146 metrekare yama yapıldı. Aynı zamanda frezeleme ile hafriyat yapılan eski asfalt da dolgu malzemesi olarak kullanılarak kaynak tüketimi azaltıldı. Hız kesmeden devam eden çalışmalar kapsamında Karşıyaka’nın daha yaşanabilir ve çağdaş bir kent olması için caddelere ve park yollarına 10 bin ton asfalt serilecek.

 

“KONFORLU VE GÜVENLİ YOLCULUK”

Karşıyaka’yı daha yaşanabilir bir kent haline getirmek için çalıştıklarını belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, “Vatandaşlarımızdan gelen tespitler ve talepler doğrultusunda ilçemizin her noktasında cadde, sokak ve kaldırımlarımızı yeniliyor, yeşil alanları, spor alanlarını artırıyor ve vatandaşlarımızın nefes alabilecekleri ortamlar oluşturuyor; Karşıyaka’yı daha yaşanabilir ve ulaşılabilir bir şehir haline getirmek için çalışıyoruz. Geçen yıl özellikle yol yapımına daha kaliteli ve uygun malzeme temini için Örnekköy Şantiye Tesisleri’nde bulunan 60 ton kapasiteli asfalt plentimizi tekrar faaliyete geçirdik. Yol yapımında ihtiyacımız olan malzemeleri üreterek hem tasarruf etmiş oluyoruz hem de ilçenin ihtiyacına acil cevap veriyoruz. Bu sayede yol onarım ve yenileme çalışmalarını daha hızlı bir şekilde gerçekleştirebiliyoruz. Karşıyaka Belediyesi olarak vatandaşlarımızın rahat ve güvenle seyahat etmesini sağlıyoruz” dedi.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu