Haber

Seyit Torun, “Serbest piyasada fındık 63 liraya ulaşırken, TMO 58 ve 61 lira üzerinden fındık satışına başladı ve fındık fiyatları 7-8 lira geriledi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Toprak Mahsulleri Ofisi’nin (TMO) bugün piyasaya fındık satışına başladığını belirterek, “Fındık fiyatını düşürmek için düğmeye bir devlet kurumu olan TMO eliyle basıldı. Fındığın serbest piyasada 63 lirayı bulması, TMO’nun fındığı 58 ve 61 liranın üzerine çıkarması üzerine fındık satışına başladı ve fındık fiyatları 7-8 lira düştü.Bu satış, fındık piyasasını tekeline alan yabancı bir şirketin ucuz ürün toplamasına vesile oldu. Fiyatlarda manipülasyondur. Bu iş üreticiye ihanettir” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, bugün yaptığı yazılı açıklamada, Toprak Mahsulleri Ofisi’nin bugün fındık satışına başladığını bildirdi. Torun’un açıklaması şöyle:

“Siyasi iktidar tüm uyarılarımıza rağmen fındığın taban fiyatını 51-53’ün ortasında belirleyerek üreticiyi mağdur etti. Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) da bu fiyatlardan fındık alımı yaptı. serbest piyasada yükseldi ve şu an 63 liraya kadar çıktı ama tam o sırada üreticinin kazanmasını istemeyen karanlık eller yeniden devreye girdi.

“FINDIK FİYATLARI 7-8 LİRA DÜŞTÜ”

Fındık fiyatını düşürmek için düğmeye devlet kurumu olan TMO eliyle basıldı. TMO bugün piyasaya fındık satışına başladı. Şu anda serbest piyasada fındık 63 TL’ye ulaşırken, TMO satışları 58 ve 61 TL üzerinden belirlendi. Bunun ardından serbest piyasada fındık fiyatları 7-8 lira düştü. Herkes bilmelidir ki, bu satış fındık piyasasının tekelini elinde bulunduran yabancı bir şirketin piyasadan ucuz eserler toplamak, fiyatları manipüle etmek içindir. Açıkça söylüyorum: Bu iş yapımcıya ihanettir. Bu iş, bir devlet kurumu yardımıyla yabancı bir şirkete taşeronluk yapmaktır. Bu operasyonda parmağı olanlar, fındığın fiyatını düşürenler, üreticinin alın terini çalanlardır. Üreticinin cebinden çıkarıp yabancı bir şirketin kasasına dolduranı Ordu halkı da Karadeniz insanı da affetmeyecektir.

“BU YANLIŞA GERİ DÖNÜŞ”

TMO veya Tarım ve Orman Bakanlığı’na da davetimizdir. Bu hatadan bir an önce dönün. Satışları durdurun. Satacaksanız fiyatı 70 lira bandına yükseltin. Yabancı firmanın değil üreticinin hakkını koruyun.”

habergerger.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu