Ekonomi

Shake Shack hisseleri güçlü çeyrek sonuçlarıyla yükselişe geçti

Shake Shack Inc. (NYSE:SHAK), Perşembe günü üç aylık kazançlarını açıklamasının ardından hisselerinde %21 artışla hisse değerinde önemli bir artış yaşadı. Şirket, artan fiyatlar ve gurme hamburger ve baharatlı patates kızartmasına yönelik güçlü tüketici talebi sayesinde pazar beklentilerini aştı.

Restoran sektörü, temkinli tüketici harcamaları nedeniyle talebin yavaşlaması nedeniyle zorluklarla karşı karşıya kaldı. Ancak Shake Shack, lüks teklifleri ve lokasyonlarındaki hizmet ve hızı iyileştirme çabalarıyla bu trende meydan okumayı başardı.

Placer.ai’den elde edilen veriler, dördüncü çeyrekte fast food sektörü trafiğinin %1,6 düştüğünü, Shake Shack’in ise önemli bir büyüme kaydettiğini ortaya çıkardı. Şirketin müşteri trafiği Ekim ayında yaklaşık %15 arttı ve çeyrek boyunca güçlü kalmayı sürdürerek Aralık ayında %24’lük bir artışa ulaştı.

Baharatlı burgerler ve buruşuk patates kızartması gibi yeni ürün tanıtımları müşterilerin ilgisini çekmede rol oynadı. Şirket ayrıca, Trol temalı shake’ler de dahil olmak üzere sınırlı periyodik promosyonlardan da yararlandı ve bu da dördüncü çeyrekteki performansına katkıda bulundu.

CEO Randy Garutti, başarının bir kısmını pazarlama stratejilerine bağladı ve şunları söyledi: “Sınırlı süreli iyi bir teklifimiz vardı…çeşitli farklı promosyonları hedefleyen çok sayıda reklamımız vardı. Pazarlama departmanımız tarafından gerçekten iyi oynanan bir taktik kitabıydı.” Bu dördüncü çeyreğin gerçekten iyi bir parçasıydı.” “

Shake Shack hisseleri 94,50 dolardan işlem gördü; bu, iki yılı aşkın süredir görülmeyen en yüksek seviye. Hisse geçen yıl yaklaşık %33 oranında değer kazandı.

Geleceğe baktığımızda Shake Shack, tüm yıl için aynı mağaza satışlarının düşük tek haneli yüzde aralığında artacağını öngörüyor. LSEG verilerine göre bu, analistlerin %2,6’lık artış beklentileriyle uyumlu.

Şirketin performansı hakkında yorum yapan Northcoast Research analisti Jim Sanderson, Shake Shack’in “kalite ve değer”e odaklanmasının, rekabetçi hızlı servis restoran endüstrisinde organik satış büyümesini desteklediğini belirtti.

Shake Shack, 27 Aralık’ta sona eren çeyrekte toplam gelirinde %20 artışla 286,2 milyon dolara ulaşarak 280,3 milyon dolarlık talebi geride bıraktı.

Reuters bu makaleye katkıda bulunmuştur.

Bu makale yapay zeka desteğiyle oluşturulmuş, bir editör tarafından çevrilmiş ve incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

dortyolhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu