Yaşam

Yazar Niran Elçi çocuklara hikaye anlattı

Nilüfer Belediyesi’nin düzenlediği Çocuk Kitap Sohbetleri’ne konuk olan yazar ve çevirmen Niran Elçi, Nilüferli öğrencilerle buluştu. Elçi, çocuklara Karaböcü kitabındaki karakterden yola çıkarak doğaçlama bir hikaye anlattı.

Nilüfer Belediyesi Kütüphane Müdürlüğü’nün Nilüferli çocukları kitap okumaya teşvik etmek amacıyla düzenlediği etkinliklerden biri olan Çocuk Kitap Sohbetleri’nin konuğu bu kez Karaböcü kitap serisinin yazarı Niran Elçi oldu.
Çocukların okudukları kitapların yazarlarıyla tanışma fırsatı bulduğu etkinlik, Uğur Mumcu Sahnesi ve İrfaniye İlkokulu’nda iki oturumda gerçekleşti. Söyleşinin ilk oturumuna İbrahim Uyar İlkokulu, Işıktepe Rüveyde Dörtçelik İlkokulu ve Nilüfer Belediyesi Özlüce İlkokulu öğrencileri katıldı. Öğleden sonra gerçekleştirilen ikinci oturumda Muharrir Niran Elçi, Gezici Kütüphane’nin konuk olduğu İrfaniye İlkokulu öğrencileriyle buluştu. Karaböcü serisinin ikinci kitabı “Karaböcü Partisinin Elması” hakkında toplam 360 öğrenciyle keyifli bir sohbet gerçekleştiren Niran Elçi, katılan çocukların katkılarıyla Karaböcü kitabındaki karakterden yola çıkarak doğaçlama bir hikaye anlattı. aktivite.

Çocukların sorduğu soruları yanıtlayan Niran Elçi, çocukların ilham kaynağı olduğunu söyledi. Yazma konusunda ilk çalışmaların okulda başladığını belirten Niran Elçi, “Bir yazarın yazarlığa başlangıcı, kitabının yayımlanmasıyla başlamaz. Yazar olarak ilk çalışmalarımıza okul sırasında başlıyoruz. “Örneğin öğretmenlerinizin verdiği kompozisyon ödevi yazmaya başlamanın ilk aşamalarıdır” dedi.

Röportajın sonunda Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Remzi Çınar, Niran Elçi’ye teşekkür etti. Etkinliğin ardından yazar Niran Elçi, Nilüfer Belediyesi Kütüphane Müdürlüğü tarafından çocuklara hediye edilen “Karaböcü Partisinin Gözbebeği” adlı kitabını imzaladı.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
- -
Başa dön tuşu