Haber

Siirt’te 15 günlük eylem yasağı

SİİRT Valiliği, kentte 1 Mart’tan itibaren basın açıklaması, oturma eylemi, miting, çadır, imza kampanyası, stant açılışı ve benzeri etkinliklerin 15 gün süreyle yasaklandığını duyurdu.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, 1 Mart itibarıyla kentte terör örgütü mensupları veya sempatizanları tarafından gerçekleştirilen şiddet eylemleri, protesto hareketleri ve korsan gösterilerinin takdirle karşılandığı belirtilirken, teröre karşı bazı tedbirlerin alındığı açıklandı. Milli birlik ve beraberliği zedeleyici tahrik edici eylemlerin önüne geçilmelidir. Açıklamada şunlar kaydedildi:

“Türk Silahlı Kuvvetlerimizin Suriye ve Irak’ta faaliyet gösteren terör örgütlerine yönelik devam eden operasyonları ve ülkemizde son dönemde meydana gelen terör eylemleri göz önünde bulundurularak, terör örgütleri üyesi veya sempatizanlarının şiddet eylemleri, protesto eylemleri, korsan gösterileri yapma olasılıkları değerlendirilerek, Tahrik edici eylemlerin önlenmesi, millî güvenliğin, kamu düzeni ve güvenliğinin sağlanması, can ve mal emniyetinin, kişi dokunulmazlığının, tasarruf güvenliğinin ve kamu yararının sağlanması, Cumhuriyetin temel nitelikleri ve ayrılmaz unsurlarının korunması devletin ülkesi ve milletiyle bütünlüğünün korunması, olası hukuka aykırı hareketlerin ve zarar verici olayların önlenmesi amacıyla Valilik ve Kaymakamlıkların uygun göreceği faaliyetler, kamu kurum ve kuruluşlarının düzenleyeceği programlar, resmi tatiller, resmi anma günleri, offi resmi tören ve kutlamalar ile bu kurumların kutlamaları. elek ve adetlere göre yapacakları programlar, spor faaliyetleri hariç; her türlü açık alan toplantıları ve gösteri yürüyüşleri, toplu karşılama ve uğurlama törenleri, kurum ve kuruluşların kendi binaları dışındaki basın açıklamaları, oturma eylemleri, mitingler, çadırlar, imza kampanyaları, stant açılışları, toplu cenaze törenleri, anma törenleri, şenlikler, konserler. , eğlence, oyun temsili, gösteri vb. her türlü eylem ve etkinlikler, sesli yayın araçlarıyla yapılabilecek her türlü sesli ve görsel etkinlikler, dilek feneri – balon uçurtma, drone, paramotor gibi her türlü hava etkinlikleri hariçtir. ve ticari kimliği olan özel hukuk tüzel kişilerinin ticari faaliyetleri, Her türlü hareket ve faaliyete katılmak amacıyla çıkartma, broşür ve benzeri şeylerin dağıtılması, afiş ve afiş asılması ve hukuka aykırı olarak gerçekleştirilmesi planlanan diğer faaliyetler. toplu veya münferit biçimde, araç ve kişilerin il sınırlarına girişini, kamu düzenini ve güvenliğini engelleyecek veya olağan hayatı durduracak veya İç İşlerimizi kesintiye uğratacak şekilde bozulacağına dair önemli emareler bulunduğu düşünülerek, Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununun 17 ve 19 uncu maddeleri ile Jandarma bölgesi de dahil olmak üzere ilçe mülkiyeti sona erer. 5442 Sayılı İl İdaresi Kanunu, 1 Mart 00:01 – 15:00. Mart ayında 23.59’a kadar 15 gün süreyle yasak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu