Haber

Sırbistan’da silahlı saldırı: 8 ölü, 13 yaralı

Sırbistan’da Çarşamba günü bir ilkokula düzenlenen ve 9 kişinin hayatını kaybettiği saldırının etkileri devam ederken, Perşembe akşamı başkent Belgrad’ın yaklaşık 60 kilometre güneyinde Mladenvac kenti yakınlarında bir saldırı daha düzenlendi.

Dubona köyünde hareket halindeki bir araçtan otomatik tüfekle ateş açılması sonucu 8 kişi hayatını kaybetti, 13 kişi de yaralandı.

Olayın ardından kaçan saldırganı yakalamak için başlatılan geniş çaplı operasyon sabahın erken saatlerine kadar sürdü. Güvenlik güçleri 21 yaşındaki saldırganın yakalandığını duyurdu.

Sırbistan İçişleri Bakanı Bratislav Gasiç saldırıyı “terör eylemi” olarak nitelendirdi.


Sırbistan’da 3 Mayıs’ta 13 yaşındaki bir öğrenci sekiz çocuğu ve bir güvenlik görevlisini vurarak öldürdü. Fotoğraf: Zorana Jevtic/REUTERS

Sırbistan’da okulda silahlı saldırı

Sırbistan, Çarşamba günü Belgrad’daki bir okula düzenlenen silahlı saldırıyla da sarsıldı. 13 yaşındaki bir öğrenci, okulda sekiz çocuğu ve bir güvenlik görevlisini öldürmüştü.

Olayın ardından ülkede 3 günlük yas ilan edilirken, kendisini polise ihbar eden saldırgan, olayı aylardır planladığını söyledi.

Saldırının nedeni şu anda bilinmezken, saldırganın 13 yaşında olması nedeniyle cezai sorumluluğunun bulunmadığı ve psikiyatrik tedavi göreceği açıklandı.

AFP,dpa/MK,HT

Mani olmadan DW Türkçe’ye nasıl ulaşabilirim?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu