Ekonomi

Sivas’ın Akıncılar ilçesinde kadınların işlediği yöresel ürünler Türkiye’nin her yerine gönderiliyor.

Sivas’ın Akıncılar ilçesinde kurulan tesiste kadınların işlediği yöresel ürünler Türkiye’nin her yerine gönderiliyor.

Toplumsal Kalkınmayı Destekleme Programı çerçevesinde Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından finanse edilen, Akıncılar Belediyesi tarafından Sivas’ın Akıncılar ilçesinde kurulan tesiste kadınlar istihdam ediliyor. Bu tesiste ilçeye özgü ürünler kadınlar tarafından işleniyor; Salça, boncuk mantı, pekmez, reçel gibi ürünler elde ediliyor. Sebze ve diğer gıdaların kurutulup paketlenmesiyle satışa hazır hale getirilen yöresel ürünler, Türkiye’nin her yerine gönderiliyor.

“Burada çalışanların hepsi kadın”

Akıncılar Belediye Başkanı Hasan Şen, tesisteki çalışanların tamamının kadın olduğunu belirterek, “İlçemizde narenciye dışında tüm ürünler yetiştiriliyor. Mesela kavun, karpuz, domates, biber, patlıcan gibi aklınıza gelebilecek tüm ürünler yetiştiriliyor. Armut, elma, kayısı yetiştiriliyor, bu yüzden bu ürünler yetiştiriliyor.” Domates işlenerek salça, kurutulmuş domates, acuka, ketçap gibi ikincil ve üçüncül ürünlere dönüştürülür. Kuşburnu, kuşburnu reçeli ve kuşburnu marmelatı yapımında kullanılır. Zamanla burası büyüyecek. Bu yıl yaklaşık 370 ton domatesi salça yapmak için işledik. Domatesleri kuruttuk. “Buradaki çalışanların tamamı kadın. Bir erkek tedarikçimiz var” dedi.

“Ev ekonomimize katkı sağlıyoruz”

Tesiste çalışan Tülin Gül, tesiste çalışarak ev ekonomisine katkı sağladıklarını belirterek, “Burada Akıncılar bölgesinin güzel ürünlerini üretmeye çalışıyoruz. Domates, madımak, pekmezli nohut ve boncuk mantı bizim işimiz. Yöresel ürünler. 8 bayan arkadaşımızla birlikte çok güzel ürünler üretmeye çalışıyoruz. Konut ekonomisine katkımız da oluyor. Özenle ve keyifle çalışıyoruz” dedi. – SİVAS

haber-bulancak.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu