Ekonomi

Tarihi zirvesine yaklaşıyor! İşte beklenen yeni seviyeler

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi haftanın ikinci işlem gününe yüzde 0,48 artışla 8512 puandan başladı.

Böylece borsa 3 Ekim’de tarihi zirvesi olan 8 bin 567 puana yaklaştı.

Bankacılık endeksi yüzde 0,83 artışla 9569 puanda, sanayi endeksi ise yüzde 0,52 artışla 12845 puanda oldu.

Ahlatcı Yatırım Genel Müdür Yardımcısı Yücel Tonguç Erbaş, borsada beklenen tarihi seviyeleri açıklayarak yatırımcılara tavsiyelerde bulundu.

Borsa güne yükselişle başladı

“Borsanın yeniden tarihi zirvelere ulaşmasının iki önemli nedeni var” Erbaş, birincisinin geçen hafta kritik olan 8 bin 150 puan seviyesinin yukarı yönlü kırılması, ikincisinin ise Türkiye-ABD ilişkilerine olan güvenin tazelenmesi olduğunu belirtti. Erbaş, devam eden yabancı girişinin borsadaki yükselişi tetiklediğini de vurguladı.

8 bin 150 ve 8 bin 350 puanların ana destek seviyesi olduğuna işaret eden Erbaş, 8 bin 500 puanın aşılması durumunda 8 bin 600 ve 8 bin 700 puanların direnç seviyesi olacağına dikkat çekti. Erbaş, “8 bin 500 puanın aşılması önemli bir eşik, bu seviyenin yukarı doğru kırılması durumunda 9 bin – 9 bin 500 puan seviyesi gündeme gelecektir.”dedi.

Borsa yatırımcılarına tavsiyelerde bulunan Erbaş, yabancı yatırımcıların bankacılık bölümü, hisse senedi sahipliği ve ulaştırma branşına ilgi duyabileceğini belirtti. Yatırımcıların mutlaka kârı ve zararı hedeflemesi gerektiğini vurgulayan Erbaş, temettü döneminin yaklaştığını, bu nedenle yatırımcıların temettü verimi yüksek, bilançosu güçlü şirketleri tercih etmesi gerektiğini belirtti.

ALTININ GÖZÜ FED’DE

Piyasaların gözü yılın ilk toplantısını yapacak olan Fed’e çevrildi.

ABD Merkez Bankası faiz kararını TSİ 21.00’de açıklayacak. Piyasa beklentisi Fed’in faiz oranlarını sabit bırakacağı yönünde.

Merkez bankalarının faiz kararlarından doğrudan etkilenen altın fiyatları için de kritik bir gün olacak.

Fed’in faiz oranını sabit tutacağına dair güçlü bir beklenti bulunduğunu belirten Erbaş, Fed Başkanı Powell’ın mevcut faiz oranlarının korunacağı yönünde bir açıklama yapabileceğini söyledi. “Powell ayrıca enflasyonun istenilen düzeye ulaşması durumunda faiz indirimlerinin yapılabileceğini de vurgulayacak.”söz konusu.

Powell’ın mesajlarının şahin olarak algılanabileceğini ve bunun doları güçlendirebileceğini ancak güçlü dolar etkisinin kısa süreli olacağını vurgulayan Erbaş, Fed’in açıklamalarının altın fiyatlarına yansımasını da değerlendirdi.

Powell’ın şahin tavrını sürdürmesi halinde ons altının aşağı yönlü baskılanabileceğine dikkat çeken Erbaş, ons başına yeniden 2 bin 20 dolar seviyesinin görülebileceğini ifade etti. Altındaki çekilmenin yatırımcılar için alım fırsatı olabileceğine işaret eden Erbaş, altının ons başına 2 bin doların altına düşmesinin pek mümkün olmadığının altını çizdi.

KAYNAK: HABER7

haberdosemealti.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu