Haber

CHP’li belediyeden asılsız ölüm villalarında kumpas vurgunculuğu: 76 yerine 106 ev

İstanbul Büyükçekmece’de bir inşaat firması tarafından yasa ve yönetmeliklere aykırı olarak inşa edildiği gerekçesiyle Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı’nın hakkında soruşturma başlattığı villa kent hakkında yeni gerçekler ortaya çıktı.

CUMHURBAŞKAN YARDIMCISI DAHİL 8 KİŞİ TUTUKLANDI

Soruşturma kapsamında villa kent projesinde deprem yönetmeliğine aykırı olarak çeşitli usulsüzlükler yapıldığı tespit edilirken, aralarında Büyükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Nuraydın Sak ve inşaat şirketi sahiplerinden Ali Gül’ün de bulunduğu 8 şüpheli, adliyeye sevk edildi. tutuklandık. Villa kent projesinde yaşanan usulsüzlüklerin sorumlusunun da İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İSKİ olduğu ortaya çıktı.

İSKİ HAVZA YÖNETMELİĞİ İTİRAZ EDİLDİ

Bölge Büyükçekmece Göl Havzası’nda yer aldığından yapılması planlanan mimari projelerin yapı ruhsatı öncesinde Büyükçekmece Belediyesi tarafından onaylanmadan İSKİ Büyükçekmece Şube Müdürlüğü’ne gönderilip incelenmesi gerektiği ancak İSKİ Havzası’nın İSKİ Havzası’nda yer aldığı anlaşıldı. Yönetmelik göz ardı edildi.

76 VİLLA YERİNE 106 VİLLA İNŞA EDİLDİ

Sabah’ın haberine göre; Büyükçekmece Gölü Havzası 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı notları ve İSKİ Havza Yönetmeliği notlarına göre; Her 2500 metrekareye bir villa yapılması gerektiği belirlendi ancak villalar sıkıştırılarak daha fazla villa yapıldı. Mevzuatın hiçe sayıldığı 4 Mevsim İstanbul Projesinde villaların yapıldığı iki ayrı parselden 200 dönümlük daha büyük parselde 76 villa yerine 106 villa, 26 villa yerine 32 villa yapıldığı belirlendi. 67 dönümlük daha küçük parsel üzerine inşa edildi. İSKİ Havza Yönetmeliği’ne uyulmadan inşa edilen 36 ilave villanın mali değerinin 72 milyon dolara ulaştığı iddia edildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu