Haber

TBMM Başkanı Kurtulmuş’tan Bahreyn ve Birleşik Arap Emirlikleri’ne ziyaret

Kurtulmuş’un, Bahreyn ve BAE ziyaretlerinde bu ülkelerle ikili ve parlamentolar arası ilişkileri ele alması, küresel ve bölgesel konularda görüş alışverişinde bulunması bekleniyor.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Kurtulmuş, yarın ilk olarak Bahreyn Temsilciler Meclisi Başkanı Ahmed Al Musalam, Bahreyn Şura Konseyi Başkanı Ali bin Saleh Al Saleh ve Veliaht Prens ile görüşecek. Bahreyn Başbakanı Salman bin Hamed İsa Al Khalifa, Bahreyn’in başkenti Manama’da.

Söz konusu resepsiyonda Kurtulmuş’un Bahreyn Hükümdarı Hamed bin İsa Al Khalifa tarafından kabul edilmesi, küresel ve bölgesel konularda fikir alışverişinde bulunulması öngörülüyor.

BAE’Yİ ZİYARET EDİN

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Bahreyn ziyaretinin ardından ilk olarak BAE’nin başkenti Abu Dabi’deki Wahat Al Karama Şehitliği’ni ziyaret edecek.

Kurtulmuş, BAE Federal Ulusal Konseyi Lideri Saqr Ghobash ile BAE Federal Ulusal Konseyi’nde görüşerek onuruna düzenlenecek davete katılacak.

Kurtulmuş’un BAE Başkanı Muhammed bin Zayed Al Nahyan tarafından kabul edilmesi ve görüş alışverişinde bulunması bekleniyor.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu