Teknoloji

TikTok, App Store Bağlantılarını Engellemeye Başlıyor

Birçok kişi için gelir kaynağı olan TikTok, üçüncü taraf reklamları üzerinden elde edilebilecek gelirin bir kısmını ortadan kaldıran bir karar aldı. Aniden duyuru yapılmadan yapılan değişiklikle birlikte içerik üreticileri profillerinde bio’ya geçiş yapmak zorunda kalıyor. Uygulama mağazasıkişi eklenemiyor.

TikTok’ta yapılan değişiklik, artırılmış gerçeklik oyunlarıyla insanları ortaya çıkarmayı planlayan Sendit’in kurucu ortağı David Tesler tarafından keşfedildi. Kullanıcılar, bir kişinin profiline eklediği App Store kişisine tıkladığında, “ İşlem tamamlanamadıOyuna bir hatayla başladı.

İşte TikTok’un App Store yasağıyla birlikte görülen görünüm:

Yasağı aşmanın geçerli bir yolu yok gibi görünüyor:

İçerik oluşturucuların sıklıkla kullandığı LinkTree gibi hizmetler App Store bağlantılarını yerleştirmek için kullanılamaz. Hata mesajı, bu hizmetlerden erişilen kişilerde de görünür.

Bu değişiklik ne anlama geliyor?

TikTok içerik üreticileri, üçüncü taraf markalarla yapılan anlaşmalar sayesinde uygulamaları ön plana çıkararak, profillerine indirme ilişkileri ekleyerek indirme başına makul bir gelir elde edebildiler. Üstelik bunun için bir hesabınız var Bir işletme hesabına sahip olmanıza gerek yoktu.

Yeni değişiklikle birlikte App Store ilişkileri artık yalnızca işletme hesaplarında kullanılabilir.Bu, işletme hesaplarının artık kendi uygulamalarını ön plana çıkaracağı ve içerik üreticileriyle daha sınırlı bir katılıma sahip olacağı anlamına geliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

- -
Başa dön tuşu