Haber

TBMM İnsan Haklarını Araştırma Komisyonu Başkanı Derya Yanık, HDP binası önünde çocukları için nöbet tutan aileleri ziyaret etti.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) İnsan Haklarını Araştırma Komisyonu Başkanı Derya Yanık ve beraberindeki heyet, Diyarbakır’da terör örgütü PKK’nın kaçırdığı çocukları için HDP binası önünde çocuk nöbetini sürdüren aileleri ziyaret etti. Yanık, “Maalesef PKK ve arkasındaki güçler, yaşlarına ve sağlık durumlarına bakılmaksızın çocuklara silah vermiş, kirli ve kanlı savaşlarında lojistik malzeme olarak gördükleri çocuklarımızı yanıltarak onları savaş alanına götürmüştür. Devlet olarak, AK Parti olarak terörle mücadelemizi 22 yıldır sürdürüyoruz.” .

Türkiye Büyük Millet Meclisi İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Derya Yanık’a, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili İbrahim Yurduseven, AK Parti Adıyaman Milletvekili Mustafa Alkayış, CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Yavuz, AK Parti İstanbul Milletvekili Adem Yıldırım ve CHP eşlik etti. Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal. Terör örgütü PKK tarafından kaçırılan çocukları için 3 Eylül 2019’dan bu yana HDP binası önünde eylem yapan aileleri hep birlikte ziyaret ettiler. Yanık ve beraberindekiler ailelerle tek tek buluşarak çocuklarının dağa nasıl kaçırıldığını dinledi. Ziyaretin ardından açıklama yapan Yanık, ailelerin mücadelesini yakından takip edip destek verdiklerini söyledi.

’43 İLDEN BU ÇALIŞMAYA KATILAN AİLELERİMİZ VAR’

Çocukları kandırmanın, dağa götürmenin, silah vermenin ne iç hukukta ne de uluslararası hukukta kabul edilmeyeceğini belirten Yanık, “Buradaki anne ve babalar 4 yılı aşkın süredir çocuklarına kavuşma çabalarını sürdürüyor. Diyarbakır annelerinin eylemi dünyanın en haklı ve sivil çabasıdır.Doğal olarak çocuklarını korumak için çalışmalara başlayan anneler Çocuklarını almak için HDP binası önünde başlattığı hareket devam ediyor.43 ilden katılan ailelerimiz oldu. Bu çaba, yürek parçalayıcı bir durumla karşı karşıyayız. 13, 14, 15, 16, 17 yaşlarında dağa götürülen çocuklardan bahsediyoruz. İçlerinde üniversite öğrencileri de var. İçlerinden biri eğitimini tamamlamış. üniversite eğitimi. 20 gün önce staj yaptığı belediyeden dağa götürüldü. 13-14 yaş arası çocukları kandırıp dağa götürüp hediye etmek ne iç hukukumuzda ne de uluslararası hukukta kabul edilebilir. onların silahları. Ne yazık ki PKK ve arkasındaki güçler, yaşlarına ve sağlık durumlarına bakılmaksızın çocuklara silah veriyor ve kirli kanlı savaşlarında araç olarak kullanıyorlar. Lojistik malzeme olarak gördükleri bebeklerimizi kandırıp dağlara götürdüler. Devlet ve AK Parti olarak terörle mücadelemizi 22 yıldır sürdürüyoruz. Bugün 84 milyon vatandaşımızla çok değerli bir sonucu paylaşıyoruz. Maalesef Diyarbakırlı annelerimiz hala bekliyor. Bunu daha önce parlamentoda da söylemiştim; Diyarbakır annelerine ulaşmak çok kolay. Çocuklarını dağlardan, sırtım var dediğiniz dağlardan indirirseniz, Diyarbakırlı annelere ulaşmak çok kolay. Desteğimizi sonuna kadar sürdüreceğiz. Türkiye Büyük Millet Meclisi İnsan Haklarını İnceleme Kurulu olarak bu çabayı en yakından takip ediyor ve destekliyoruz. Desteğimiz bundan sonra da devam edecek” dedi.

‘DEVLETİMİZ GÜÇLÜ VE TERÖRLE MÜCADELEDE ÇOK ÖNEMLİ BİR UZAKLIK AÇMIŞTIR’

Bölgenin ve vatandaşların huzuru için çalıştıklarını belirten Yanık, “PKK terör örgütünün ağır silah verdiği çocukları ‘genç savaşçı’ olarak sosyal medya hesaplarında paylaşan bazı uluslararası güçler ve devletler, kendilerine zulüm yapılamayacağını ve Sayın Cumhurbaşkanımızın her seferinde ısrarla ‘Terör bir gündür’ vurgusunu yaptığını söylüyorlar. ‘Destekleyeni mutlaka bulacaktır’ uyarısını dikkate almaları gerektiğini düşünüyorum. Bu çocukların yaşam, eğitim ve sağlık hakları dahil tüm hakları ihlal ediliyor. Burada mağdur olan anneler var. 11-12 yıldır çocuklarını bekliyorlar. Acılarının hesabını kim verecek? Hesabı terör örgütüne destek verenler ve kendileri verecek. Devletimiz güçlüdür ve terörle mücadele çok önemli bir zaman almıştır. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları olarak bu çabayı omuzlamak ve desteklemek bizim görevimiz. Bölgemizin ve vatandaşlarımızın huzur içinde olması için çalışıyoruz. Buradaki annelerden biri, ‘Biz ortak olmak istemiyoruz’ dedi. Bize bu kadar zarar ve zarar veren örgütle biz de “Kürtler olarak bundan yanayız” dedi. Bundan daha iyi bir tepki olabilir mi? Devletimizin terörle mücadelesi ve bu çocukları buluşturma çabaları devam edecek. aileleriyle birlikte devam edecek. İnşallah bu anne ve babalar en kısa sürede çocuklarına kavuşurlar” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu