Ekonomi

TSKB depremden etkilenen illerde okullara kütüphane açtı

Depremden etkilenen illerde okul kütüphaneleri açmak üzere yola çıkan TSKB, ilk kütüphanesini Adıyaman’ın Gölbaşı ilçesindeki Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu’nda açtı.

Bankadan yapılan açıklamaya göre, Türkiye’nin nitelikli sürdürülebilir kalkınması için 73 yıldır çalışmalarına hız kesmeden devam eden TSKB, deprem bölgelerinde eğitime katkı sağlayacak kapsamlı bir proje başlattı.

Çocukların zihinsel gelişimlerine katkı sağlayacak çeşitli akıl oyunları ve eğitim destek araçlarının yanı sıra binlerce kitabın yer aldığı zenginleştirilmiş okul kütüphaneleri kurmak amacıyla yola çıkan banka, ilk Z-Kütüphanesini “TSKB Cumhuriyet 100. Yıl Kütüphanesi” adı altında açtı. “12 Eylül’de Türk Kütüphaneciler Derneği ve Adıyaman’da. Adıyaman’ın Gölbaşı ilçesindeki Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu’nda İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle hizmete açıldı.

Estetik ve ergonomik tasarımıyla öne çıkan, öğrencilerin bilgiye sevgi duymasına ve kolay öğrenme uygulamalarına katkı sağlayan bir sosyal aktivite alanı olarak hazırlanan Z-Kütüphane’de 4 binin üzerinde kitap, çeşitli zeka oyunları, teknolojik donanımlar ve katkı sağlayacak eğitim destek araçları bulunuyor. Çocukların okuma becerilerine ve zihinsel gelişimlerine. .

“Yaptığımız tüm projeler arasında Anadolu’daki bu ilk kütüphanenin kalbimizde ayrı bir yeri var.”

Açıklamada görüşlerine yer verilen TSKB Genel Müdürü Murat Bilgiç, bankanın Cumhuriyetin 100. yılına ilişkin tüm sosyal sorumluluk projelerinde deprem bölgesine öncelik verdiğini belirtti.

TSKB’nin sürdürülebilir kalkınma alanında lider konumunun yanı sıra kütüphanesi olan bir kurum olarak da öne çıkan bir banka olduğunu belirten Bilgiç, şöyle konuştu:

“TSKB Kütüphanesi bugün sürdürülebilirlik, fırsat eşitliği, hukuk, tarih, kültür, sanat ve edebiyat alanlarında geniş koleksiyonların yanı sıra iş ve finans dünyasına odaklanan yayınlara da ev sahipliği yapıyor. Seçkin yayınları ülkemize kazandıran TSKB Kütüphanesi Kurulduğu günden bu yana ülkemizin ilkini Adıyaman’da olmak üzere depremden etkilenen tüm illerimizde kuracağımız okul kütüphanelerini yaygınlaştırmak için yola çıktık.

Bu yıl Cumhuriyetimizin 100. yılını kutluyor, ortak bir umuda tutunuyoruz. Kapılarını resmen açacak olan kütüphanemize, içinde Cumhuriyetin de bulunduğu bir isim vermek istedik ve ‘TSKB 100. Yıl Cumhuriyet Kütüphanesi’ dedik. Yaptığımız tüm projeler arasında Anadolu’daki bu ilk kütüphanenin kalbimizde ayrı bir yeri var. Umarım gelecekte iyi bir yere sahip olur. Kütüphanemiz Z-Kütüphane olarak açılıyor. Binlerce kitabın yanı sıra keyif alacağınız farklı oyunlar ve eğitim araçlarını da sizlere sunmak istedik. “TSKB Cumhuriyet 100. Yıl Kütüphanemize destek veren Gölbaşı Kaymakamımıza, Gölbaşı İlçe Milli Eğitim Müdürümüze, Türk Kütüphaneciler Derneğimize ve tüm destekçilerimize şahsım ve bankam adına şükranlarımı sunuyorum.”

“Depremden etkilenen diğer 10 ilde de kütüphaneleri 2025 yılına kadar açmaya devam edeceğiz.”

Murat Bilgiç, Cumhuriyetin 100. yılında, adında “Türkiye” olan bir kurum olmanın getirdiği sorumlulukla kalıcı eserler bırakmanın gururunu yaşadıklarını belirterek, “Bir yandan da ülkemizin sosyal ve kültürel gelişimine güçlü bir şekilde destek olmaya devam ediyoruz. Hayata geçirdiğimiz sosyal projelerle ülkemizde şubat ayında yaşadığımız deprem felaketinin yaralarını sarmak için elimizden geleni yapıyoruz.” Çok çalışıyoruz. Adıyaman Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu’nda kurduğumuz ilk zenginleştirilmiş kütüphanenin, en büyük umudumuz olan çocuklarımızın ve gençlerimizin okuma alışkanlıklarının, araştırma ve sorgulama becerilerinin gelişmesine katkı sağlamasını diliyorum. Çok değer verdiğimiz okul kütüphanelerini 2025 yılına kadar depremden etkilenen diğer 10 ilde de hizmete açmayı hedefliyoruz.”

Verilen bilgiye göre, 11 ili etkileyen deprem felaketinin ardından afet bölgelerinde kalkınma ve refahın yeniden inşası için büyük bir sorumluluk duygusuyla çalışan TSKB, iştirak şirketleriyle birlikte AFAD’a toplam 65 milyon TL bağışta bulundu. Ardından tüm üst düzey yöneticileriyle birlikte deprem bölgelerindeki sanayi odalarını ziyaret eden TSKB, bölgenin ekonomik toparlanmasına yönelik ihtiyaçlarını dinledi ve aldığı geri bildirimleri paylaşarak finans dünyasının bölgeyle dayanışmasına katkıda bulundu. Bankacılık departmanının diğer kurumlarıyla yapılan toplantılardan elde edilen bilgiler.

Bölgede doğal afetlere karşı dayanıklı, sürdürülebilir yaşam ve üretim alanlarının oluşmasına destek vermeye devam eden TSKB, bu doğrultuda uluslararası finans kuruluşlarından ek fon kaynağı yaratma çalışmalarını da sürdürüyor.

Tüm faaliyetlerinde BM Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerini merkeze alan TSKB, deprem bölgesinde kuracağı okul kütüphaneleriyle de “SDG 4 – Kaliteli Eğitim” ve “SDG 10 – Eşitsizliklerin Azaltılması” hedeflerine doğrudan katkı sağlıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu