Haber

Türkiye’nin İlk İnsanlı Uzay Görevi Faaliyetleri Kayseri Bilim Merkezi’nde

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Türkiye’nin İlk İnsanlı Uzay Misyonu kapsamında ilk Türk Astronot Alper Gezeravcı’nın uzaya ilk yolculuğu için Kayseri Bilim Merkezi’nde tüm gün etkinlik düzenleneceğini duyurdu.

Büyükşehir Belediyesi Kayseri Bilim Merkezi; Bilime, eğitime, öğrenmeye ve öğrenciye özel önem vererek çalışmalarını ve faaliyetlerini sürdürmektedir. Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Türkiye’nin ilk Türk Astronot Alper Gezeravcı’nın 17 Ocak gecesi uzaya ilk yolculuğu kapsamında atölye çalışmaları, söyleşiler ve eğitimler şeklinde etkinliklerin gerçekleştirileceğini söyledi. Gün boyu Bilim Merkezi’ndeyiz. Büyükkılıç, Türkiye’nin ilk uzay gezgini Astronot Alper Gezeravcı’nın 17 Ocak gecesi uzay yolculuğuna başlayacağını, 14 gün boyunca Uluslararası Uzay İstasyonu’nda kalacağını, 13 bilimsel deney gerçekleştireceğini ve ay-yıldızlı bayrağı uzaya taşıyacağını belirtti. Başkan Büyükkılıç, bu gurur verici tarihi olayda Büyükşehir Belediyesi Bilim Merkezi’nin gün boyu etkinlikler düzenleyeceğini belirterek; “Kayseri Bilim Merkezi’nde uzaya ilk yolculuk heyecanla kutlanacak. Etkinliklerin yanı sıra söyleşiler ve çalıştaylar da gerçekleştirilecek. Ayrıca Kayseri Bilim Merkezi’nin gerçekleştireceği bu etkinliklere tüm öğrenciler ve aileleri katılacak. Akşam etkinlikleri aynı anda gerçekleştirilecek. Etkinlikte uzay belgeseli, eğitici videolar, çocuklara yönelik “Etkinlikler ve ödüllü bilgi yarışması” yer alacak. Öte yandan ilk Türk Astronot Alper Gezeravcı’nın maskesi de basılarak öğrencilere hediye edilecek” dedi.

Kayseri Bilim Merkezi’ndeki Planetaryum’da ‘Geçmişten Günümüze Astronomi ve Uzay Çalışmaları’ konulu eğitimlerin verileceğini duyuran Büyükkılıç, bilime ilgi duyan tüm vatandaşları Büyükşehir Belediyesi Bilim Merkezi’nin düzenlediği ücretsiz etkinliklere davet etti. – KAYSERİ

koyulhisar-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu