Haber

Türkiye’nin İlk İnsanlı Uzay Yolculuğu Konya Bilim Merkezi’nde Heyecanla Takip Edildi

Ulusal Uzay Programı’nın ilk ayağı olan “ilk insanlı uzay görevi” kapsamında Uluslararası Uzay İstasyonu’na gönderilen ilk Türk astronot Alper Gezeravcı’nın yolculuğu, Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından kente getirildi. TÜBİTAK destekli Türkiye’nin ilk ve en büyük bilim merkezi. Bilim Merkezi’nde de heyecanla takip edildi.


İlk Türk astronot Alper Gezeravcı’nın uzay yolculuğu, Konya Bilim Merkezi’nde 7’den 70’e bilim ve uzay meraklıları tarafından ilgiyle takip edildi.

TÜBİTAK destekli Türkiye’nin ilk ve en büyük bilim merkezi olan ve Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından kente kazandırılan Konya Bilim Merkezi’nde kurulan dev ekranda tarihi anları takip eden öğrenciler ve aileleri, lansman töreninin büyük heyecanını paylaştı.

Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı’nın uzay yolculuğu öncesinde bilim ve uzay tutkunu öğrenciler ve ailelerine yönelik roket devresi, gökyüzü bulmacası ve sanal gerçeklik gibi çeşitli atölye çalışmaları gerçekleştirildi. Ayrıca Dr. Emre Sermutlu’nun uzayla ilgili bir röportajı da vardı.
Saat 00.49’da öğrenciler ve aileleri, Alper Gezeravcı’nın ABD’nin Florida eyaletindeki Kennedy Hava Üssü’nden havalanan Uluslararası Uzay İstasyonu’na gerçek yolculuğuna tanık oldu ve bu tarihi anları cep telefonlarıyla kaydetti.

TARİHİ AN’A TANIK OLAN KONYALILAR GURUR DOLU

Konya Bilim Merkezi’ndeki etkinliğe katılanlardan Hasan Kayacı ise ailesiyle birlikte bu tarihi ana tanıklık etmenin büyük bir onur olduğunu söyledi.

Etkinliğe ailesiyle birlikte katıldığını belirten 7 yaşındaki Ayaz Kayacı, “İlk Uzay İstasyonu” kapsamında Uluslararası Uzay İstasyonu’na gönderilen ilk Türk astronot Gezeravcı’nın yolculuğuna tanıklık etmenin kendisi için çok keyifli olduğunu söyledi. İnsanlı uzay görevi”, genç yaşta.

66 yaşındaki Raci Ceylan ise yıllardır süren bir hayalin gerçeğe dönüşmesinin büyük bir mutluluk ve gurur olduğunu belirterek, emeği geçen herkese teşekkür etti. Türkiye’nin çok daha iyi noktalara geleceğine inandığını vurgulayan Ceylan, bu gezinin bir dönüm noktası olduğuna dikkat çekti.

KONYA BİLİM MERKEZİNDE BİLİM VE UZAY TEMALI ETKİNLİKLER

Konya Bilim Merkezi’nin yaklaşık 500 kişilik katılımcı kitlesine hazırladığı Türkiye’nin ilk insanlı uzay görevi programı kapsamında ana binada astronomi temalı atölye çalışmaları, bilimsel sohbet etkinlikleri ve ödüllü bilgi yarışması gerçekleştirildi. Planetaryum alanında katılımcılara yönelik gökyüzü sunumları, sinema gösterimleri ve teleskoplarla gökyüzü gözlem etkinlikleri de düzenlendi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu