Haber

İzmir Büyükşehir Belediyesi İkinci Yüzyılın Köy Enstitüsü’nü tanıttı

izmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in müjdesini verdiği “İkinci Yüzyılın Köy Enstitüsü – Bir Tarım Okulu Daha”, ilk kez 92. İzmir Enternasyonal Fuarı’nda tanıtıldı. Gençlere ücretsiz yatılı eğitim verecek projeyi gençler VR gözlükle keşfetti.

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan “İkinci Yüzyılın Köy Enstitüsü – Bir Başka Ziraat Okulu” ilk kez 92. İzmir Enternasyonal Fuarı’nda görücüye çıktı. Türkiye’nin aydınlanmasının en büyük atılımı, köy enstitülerinden ilham alan dev proje İzTarım A.Ş. tarafından düzenlendi. fuarın gençlik alanında. tarafından kurulan stantta tanıtıldı. Stantta Urla’nın Bademler Köyü’nde kurulması planlanan ziraat lisesinin maketleri ve proje görselleri sergilendi. Çocukların ücretsiz yatılı eğitim alacağı tarihi projeyi incelemek için gelen gençler, sanal gerçeklik (VR) gözlüklü ziraat lisesini keşfetti.

“İZMİRLİ MARKASI İZMİRLİ ÇOCUKLARI EĞİTECEK”

İzTarım A.Ş. Genel Müdür Murat Onkardeşler, projeyi fuarda gençlere tanıtmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirterek, “Bu yıl çok heyecanlıyız. Bir Ziraat Okulu daha İkinci Yüzyıl Köy Enstitüsü, Sayın Önderimiz Tunç Soyer’in yeni vizyonudur. Hem başka bir ziraat okulunun maketini sergiliyoruz, hem de VR gözlük kullanıyoruz. Gençlik alanında yürüyebileceğimiz bir standımız var. Bu hikayenin sonu aslında Başka Bir Ziraat Okuluna bağlanıyor. İzmirliler, İzmirlileri dönüştürüyor. İzmir üretip ürüne dönüşüyor. İzmirli tüketiyor ve biz de oradan elde edeceğimiz gelirle İzmirli çocukları okutacağız. İkinci Yüzyılın Köy Enstitüsü Bir Başka Tarım “Urla Bademler Okulu’nun temelini çok yakında atacağız. Bu okul yüzde yüz burslu, parasız yatılı bir okul olacak” dedi.

45 BİN METREKARE ÜZERİNDE TAM KURULU KAMPÜS

Hem aile tarımını güçlendirecek, hem de tarımda nitelikli ara eleman sorununu çözecek olan İkinci Yüzyıl Köy Enstitüsü – Bir Ziraat Mektebi, Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliği uyarınca kurulacak ve Özel Mesleki ve Teknik Eğitim Kurumu olarak hizmet verecek. Teknik Anadolu Lisesi. 45 bin metrekare alan üzerine inşa edilecek okulda tarım alanları, seralar, fotoğraf ve müzik atölyeleri, bilim ve teknoloji atölyeleri, ahşap ve metal atölyeleri, basketbol, ​​voleybol ve futbol sahaları gibi güçlü teknik donanımlar bulunuyor. amfitiyatro, gıda laboratuvarı ve kalite kontrol laboratuvarı bulunmaktadır. Çok fonksiyonlu ve kampüs atmosferinde planlandı. Okulda bağcılıktan mantar yetiştiriciliğine, seracılıktan bahçeciliğe, hayvan yetiştiriciliği ve sağlığından evcil hayvan kuaförlüğüne, gıda teknolojisinden bitkisel yağ üretimine, tahıl işlemeden şekerleme ve çikolata üretimine kadar pek çok dalda eğitim verilecek.

Kaynak: ANKA / Eğitim

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu